Ekstra Bladet

Fristende Nix pille, piger

Bartendern­e på pub dropper deres flotte uniform

- NANNA CECILIA PEDERSEN PRIVATFOTO ncp@ eb.dk

Mange mænds drøm er blevet til at mareridt for en flok bartendere på en populær pub ved navn Hootananny i den skotske by Inverness.

De kære tjenere har indtil nu altid været iført kilt, når de har langet drinks og pints over disken. Men det bliver der nu sat en stopper for, fordi de kvindelige kunder simpelt hen ikke kan holde pilfingren­e for sig selv.

– Nogle gange er der store grupper af kvinder, som cirkulerer rundt om en, mens man samler glas ind. De spørger, om man er en ægte skotte, og så forsøger de at finde ud af det selv, siger den assisteren­de chef på pubben Iain Howie til mediet Inverness Courier.

Traditione­lt bærer skotter ikke underbukse­r under kilten, og det er altså det, kvinderne løfter op i skørterne på mændene for at se og mærke på.

Sexistisk og pinligt

Man er en rigtig skotte, hvis man er helt bar under sin kilt. Så det prøver kvinder på en skotsk pub at finde ud af.

Kvinderne stikker deres fingre op under vores kilte. Tænk, hvis jeg gjorde det ved en kvinde?

De flotte skotsktern båret som kilt har længe været en traditione­l uniform for personalet på pubben, men fremover kommer mændene til at bære bukser.

– De første par gange er det Bartendern­e fra Hootananny. Uanset hvad bærer de kiltene flot.

bare sjovt. Men så står man pludselig og er travl med favnen fuld af glas, og så føler man sig ret udsat. Man tænker: ’ Skal det her ende med en masse ødelagte glas, eller skal jeg bare lade dem løfte min kilt?’. Kvinderne synes, det er sjovt, men det er faktisk ret pinligt, siger Iain Howie.

Ejeren af pubben, Kit Fraser, er enig. Han går faktisk så langt at kalde det sexistisk.

– Det her er seriøst. Kvinderne stikker deres fingre op under vores kilte. Tænk, hvis jeg gjorde det ved en kvinde? Jeg ville – retfærdigt nok – blive ført væk af politiet, siger ejeren og tilføjer:

– Vi mænd er meget opmærksomm­e på sexisme

– jeg synes, kvinderne burde være det samme.

Bør man ikke leve med

Mændene på Hootananny er ikke de eneste i Inverness, som – indtil nu – bruger kilten som uniform. Cameron Ross, der arbejder med turister i byen, kan godt leve sig ind i bartendern­es problem med kilten.

– Alle synes, det er sjovt, men det kommer altså an på, hvordan det bliver gjort. Men hvis man ikke vil have opmærksomh­eden, så burde man heller ikke være tvunget til det, siger han til Inverness Courier.

Om bartendern­e på pubben faktisk ikke havde underbukse­r på under kilten, melder historien desværre ikke noget om.

 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark