Ekstra Bladet

R R Ø Ø F F T T E E T T T T U U L L S S T T R R O O K K

-

Brian Johnson og Angus Young gav den en på kaskettern­e i Gelsenkirc­hen, hvor man ikke kunne se, de er 127 år tilsammen.

ARKIVFOTO: POLFOTO

Samme elementære problem har de på Veltins- Arena i Gelsenkirc­hen, hvor AC/ DC fik ødelagt deres sidste koncert før danmarksbe­søget af uanstændig akustik.

Heldigvis ligeglade

Stadionet er hjemmebane­n for FC Schalke 04, og til det formål fungerer byggeriet sikkert fremragend­e, men da et af klodens mest elskede rockbands kom forbi, gav rammerne mening som at afvikle en Champions Leaguekamp mod FC Barcelona i en juletræspl­antage.

AC/ DC var heldigvis ligeglade. Sådan virkede det i hvert fald.

De gamle drengerøve gav den en på kaskettern­e, så man ikke kunne se, at leadguitar­ist Angus Young er blevet 60, og sanger Brian Johnson er fyldt 67.

Gennem nøjagtig to timer var der så meget nerve, vilje og energi i rabalderet, at man var ved at bide i sit plastiksæd­e af bar befippelse over spektaklet­s uhyrlige uklarhed.

I den udsolgte idrætspark havde man tilmed forværret lyden ved at rulle tag på, og det var umuligt at høre, om frontmande­n tilbød alle en pilsner eller råbte om hjælp.

Et par gange brølede mange af de 55.000 publikumme­r vist ’ Malcolm! Malcolm! Malcolm!’ som en cadeau til gruppens demensramt­e leder og rytmeguita­rist, men måske skreg de i virkelighe­den ’ Ebbe Sand! Ebbe Sand! Ebbe Sand!’.

Malcolm Young og rytme-

Det var umuligt at høre, om frontmande­n tilbød alle en pilsner eller råbte om hjælp

holder Phil Rudd, der er idømt husarrest for mordtrusle­r, mangler i veteranern­es fænomenale maskinrum, hvor de to tidligere håndlanger­e Stevie Young og Chris Slade nu hjælper til igen.

Duoen leverede tilsynelad­ende et godkendt stykke arbejde, men spillede d’herrer forkert 72 gange, var der ingen, der havde opdaget det.

Utrolige Angus

Mens det bestemt ikke lød som en god AC/ DC- koncert, så lignede det en, og man kan simpelt hen kun smile ved synet af Angus’ blege stænger, der stikker ud af skoleunifo­rmen og spjætter utrættelig­t hen over scenen.

Med åben mund og målbevidst blik var han atter orkesteret­s magnetiske midtpunkt. Da galningen trak sit slips hen over strengene i ’ Sin City’, var det ikke uden et diabolsk smil. Den lille mand mener det stadig.

Angus’ olympiske solopræsta­tion i 18 minutter lange ’ Let There Be Rock’ er en af mange traditione­r i AC/ DC’s shows, der for længst er blevet ritualer, men denne gang justerer de faktisk lidt på konceptet.

Dog kun lidt for sexduk- ken pustes op igen under ‘ Whole Lotta Rosie’, klokken dingler atter til ‘ Hells Bells’, og der sluttes selvfølgel­ig af med kanonade under ’ For Those About to Rock ( We Salute You)’.

Slibrige ’ The Jack’ er imidlertid droppet fra sætlisten, hvilket egentlig er forfrisken­de, og det er også en fordel, at de kun spiller tre numre fra aktuelle ’ Rock or Bust’. AC/ DC spillede fem fra forgængere­n ’ Black Ice’, da de turnerede med den karrierefo­rlænger, og det var for mange.

Uundgåelig­t er det de uopslideli­ge sange fra storhedsti­den mellem 1975 og 1980, der får elektricit­eten til at sitre, og ’Shoot to Thrill’, ’Dirty Deeds Done Dirt Cheap’ og ’ Shot Down in Flames’ er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark