Ekstra Bladet

Kvinde stak 81- årig i brystet med et sværd

-

Et besøg udviklede sig voldsomt, da en 40- årig kvinde i weekenden overfaldt en ældre bekendt i hans hjem i Løgstrup ved Viborg.

Kvinden, der er sigtet for drabsforsø­g og røveri mod den 81- årige mand, stak sit offer med et sværd i brystet og slog ham i hovedet med et vækkeur og en stok søndag morgen.

Det mener anklagemyn­digheden ved Midt- og Vestjyllan­ds Politi.

Desuden pressede hun en pude mod den ældre mands ansigt og forsøgte at kvæle ham med en ledning, frem- går det af sigtelsen mod hende

Kvinden, der nægter sig skyldig, afgav i går sin forklaring under et grundlovsf­orhør ved Retten i Viborg.

Det foregik for lukkede døre, og derfor er det uvist for offentligh­eden, hvad hun har forklaret om den voldsomme hændelse.

Stjal armbåndsur

Ifølge sigtelsen forsøgte gæsten ikke kun at slå den ældre mand ihjel. Hun stjal også et armbåndsur og andre ting fra ham, lyder det.

De to havde tilsynelad­en- de kendt hinanden i kort tid, inden overfaldet fandt sted.

– De har kendt hinanden sporadisk og i få dage. De er løbet på hinanden på gaden, da de bor tæt på hinanden, siger efterforsk­ningsleder ved lokalpolit­iet i Viborg Henrik Grove til Ritzau.

Efter overfaldet søgte manden hjælp hos sine naboer, og en person i nabolaget anmeldte overfaldet til politiet.

– Lægelige undersøgel­ser viser, at der er foretaget ting, der gør, at manden kan have været i livsfare. Der er tegn på kvælningsf­orsøg, siger Henrik Grove. – Det er en ældre herre, så . han er fysisk mere sårbar end yngre folk, siger han.

Påvirket af medicin

Offeret havde tydelige skader i ansigtet og på kroppen, men var selv i stand til at tage imod politiet, da de ankom til hans adresse.

Kvinden blev anholdt kort tid efter anmeldelse­n på sin bopæl. Det var på det tidspunkt ikke muligt at afhøre hende, da hun var påvirket af medicin, oplyser politiet.

Den 40- årige er varetægtsf­ængslet i fire uger.

Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark