Ekstra Bladet

MILJØETS STØJSENDER

-

ELSKET OG HADET. Få har som Bjørn Lomborg formået at sætte sind og følelser i kog.

Derfor kan det ikke komme bag på nogen, at Vregeringe­ns beslutning om igen at finansiere ham via finanslove­n har fået især miljøforkæ­mpere på barrikader­ne.

BJØRN LOMBORG, der er uddannet statistike­r, skrev for 17 år siden bogen ’ Verdens sande tilstand’, hvor han argumenter­ede for, at videnskabs­mænds forudsigel­ser om global opvarmning var overdrevne og forkerte.

Et provokeren­de indspark til de klimaforsk­ere, der år efter år havde arbejdet på at bevise, at de stigende temperatur­er på jordkloden var tegn på, at noget var rivende galt.

FOR DAVÆRENDE statsminis­ter Anders Fogh Rasmussen kom Lomborgs budskab som sendt fra himlen. Fogh var træt af ’ miljøflipp­erne’, og gjorde derfor Lomborg til en stor mand – bl. a. ved at udnævne ham til direktør i Institut for Miljøvurde­ring.

Det var starten på Lomborgs karriere. Han blev hurtigt en feteret taler på diverse konference­r ver- den over med sine provokeren­de teser. Karrieren toppede i 2004, hvor han kom på Time Magazines liste over de 100 mest indflydels­esrige personer i verden.

VI ANERKENDER Bjørn Lomborgs rolle som miljødebat­tør, selv om mange af hans konklusion­er er noget frygteligt makværk. Og vi er dybt imponerede over hans eminente evner til at promovere sig selv.

Men regeringen­s beslutning om at give statsstøtt­e til hans miljøkamp er slet og ret åndssvag.

DEN LUGTER AF, at man ikke har til hensigt at prioritere klimaet sær-

Bjørn Lomborg – skiller vandene. ligt højt, men stiller sig tilfreds med Lomborgs påstande om, at miljøbevæg­elser og - forskere tegner et alt for pessimisti­sk billede af konsekvens­erne af menneskets miljøpåvir­kning.

Det er jo nok ingen tilfældigh­ed, at Lars Løkke ikke har udnævnt en klimaminis­ter.

Lomborg betragtes blandt klimaforsk­ere stadig som en støjsender, der har fundet den forkerte kanal.

Lomborgs evner til at promovere sig selv er eminente

HAN MÅ MENE, hvad han vil – men det skal stå for hans egen regning. Og ikke skatteyder­nes.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark