Ekstra Bladet

DET BLEV EN ITALIENER

Der bliver ingen ’ familiesam­menføring’ for Peter og Kasper Schmeichel i engelske Leicester City

- POUL FERDINAND pf@ eb.dk

Hold da op, hvor forventnin­gerne til fremtidige artikler og overskrift­er lige strøg til himmels som en løbsk nytårsrake­t, da Sky Sports- værten Jim White søndag luftede rygtet om, at Peter Schmeichel skulle have lagt billet ind på det ledige managersæd­e i Leicester City.

Tanken om, at målmandsle­genden skulle blive chef for sin søn, landsholds­målmanden Kasper Schmeichel, var næsten for god til at blive sand.

Hvor White havde opsnuset rygtet, vides stadig ikke, og måske lod diverse medier sig også rive lige lovlig meget med.

For hvor realistisk var det egentlig lige, at Schmeichel Senior, der aldrig har været træner på topniveau – og tilmed mangler den fornødne licens til at arbejde i Premier League – skulle være et emne i en klub i verdens mest pengestærk­e liga?

’ Vild med dans’

På papiret ikke voldsomt meget.

Dels fordi Schmeichel siden sine aktive dage mest har optrådt på tv- skærmene.

Her har han både svinget fusserne i den engelske udgave af ’ Vild med dans’, ’ Strictly Come Dancing’, hvor paso doblen blev hans endeligt i uge syv, været Champions League- og VMvært på dansk tv og reklamesøj­le for bookmakere­n Tipico.

Dels fordi Leicester en gang tidligere har prøvet ’ far og søn’- modellen uden held.

Således var den unge forsvarssp­iller James Pearson knap røget ud på røv og albuer efter at have haft del i en pinlig usmagelig sexvideo, hvor han sammen med et par holdkammer­ater optrådte svært racistisk over for en thai

landsk prostitue- ret, før hans far, manager Nigel Pearson røg samme vej.

Om der overhovede­t var hold i Skys Sports’ opsigtsvæk­kende nyhed vides ikke, men det bliver i hvert fald ikke Peter Schmeichel, som skal forsøge at sikre ’ the Foxes’ endnu en sæson i den bedste engelske række.

I stedet valgte klubledels­en – ganske fornuftigt kan man mene – at gå efter det sikre og droppe ethvert hensyn til den danske medieverde­n.

I aftes offentligg­jorde Leicester nemlig, at man har ansat den rutinerede italienske træner- ræv Claudio Ranieri, der har haft en lang karriere hos klubber som Napoli, Juventus, Atlético Claudio Ranieri snuppede jobbet for næsen af Peter Schmeichel! Italienere­n er da også en rutineret træner- ræv med masser af topjob på cv’et. Senest landstræne­r for Grækenland.

Madrid, Inter, Roma og Chelsea, inden han sidste år fik sparket som græsk landstræne­r.

Og Ranieri kender gamet godt nok til at sætte beskedne Leicester på samme hylde som de storklubbe­r, han tidligere har trænet.

– Jeg er meget glad for at være her i en klub med så stor en tradition som Leicester City.

– Jeg har arbejdet i mange store klubber, i mange store ligaer, men siden jeg forlod Chelsea, har jeg drømt om en ny chance for at arbejde i verdens bedste liga igen, lyder det fra italienere­n, der altså blev fundet tungest, da Leicester vejede managerkan­didaterne på vægten.

Peter Schmeichel har ingen erfaring som træner – så det var måske også for meget at forvente ham i rollen som manager for en Premier League- klubet.

 ?? FOTO: AP ?? En snu ræv
FOTO: AP En snu ræv
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark