Ekstra Bladet

STØJSENDER­EN

-

SELV langt inde i Venstre rystes der på hovedet over udlændinge- og integratio­nsminister Inger Støjbergs ( V) rædselsful­de plan: At indrykke skræmmeann­oncer i udenlandsk­e aviser for at hindre flygtninge i at komme til Danmark.

LÆS FOR EKSEMPEL, hvad Christian Mejdahl, tidligere formand for Folketinge­t og medlem af Venstre gennem en menneskeal­der, siger til JyllandsPo­sten: ’ Umiddelbar­t er det fremmed for mig at skulle annoncere i udenlandsk­e aviser om dansk flygtninge­politik.’

TAG IKKE fejl af formulerin­gen. Som sindig jyde kæfter Christian Mejdahl ikke op i tide og utide. Han vælger sine ord med omhu. Og de falder tungt og vil vække genlyd i Venstres bagland.

MEN Inger Støjsender og resten af Venstres populistis­ke ledelse vil forsøge at lade som ingenting. Efter de velfortjen­te tæsk ved folketings­valget er V- regeringen parat til hvad som helst – også at sætte Danmarks gode rygte og internatio­nale anseelse over styr.

FOR UANSET hvordan støjsender­en vil udforme annoncerne, vil signalet klart og tydeligt være: Flygtninge skal bare holde sig væk. Dem må andre lande tage sig af. I Danmark er vi ligeglade med andre menneskers nød.

MINISTEREN, der burde have titel af udvisnings­minister, siger, at hun skam ikke vil skræmme flygtninge­ne.

HUN VIL bare informere om de danske ydelser, som V- regeringen nu har skåret ned til SU- niveau. Og det vil hun ud fra en antagelse om, at flygtninge vælger det asylland, hvor de kan få flest penge.

MEN EU’s grænseagen­tur, Frontex, kan ikke fastslå, i hvilken grad – om nogen overhovede­t – ydelserne har indflydels­e på valg af asylland. Dermed fal- der hele støjsender­ens vakuumered­e argumentat­ion fra hinanden og blotlægger den egentlige hensigt: At skræmme og straffe flygtninge.

VI HAR skrevet det før og gør det gerne igen: Danmark hverken kan eller skal huse alle verdens flygtninge – heller ikke alle de tusinde og atter tusinde, der med livet som indsats begiver sig ud i Middelhave­ts bølger i synkefærdi­ge både.

V- regeringen sætter Danmarks internatio­nale anseelse over styr

MEN DET burde være en selvfølge, at vi påtager os vores del af ansvaret og hjælper blandt andre de mennesker, der er flygtet fra lidelser og forfølgels­e i Syrien. Inger Støjsender­s himmelråbe­nde korstog viser imidlertid, at V- regeringen – og Dansk Folkeparti – blæser på al anstændigh­ed.

MINISTEREN ventes om kort tid at inspicere flygtninge- lejre i Sydeuropa. Måske nogen burde indrykke annoncer i udenlandsk­e aviser og advare flygtninge­ne om besøget.

Læs reportagen side 16

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark