Ekstra Bladet

Alt for mange Menneske- kaos til Snoop Dogg

- JESPER RISE BØRJESEN FOTO: MOGENS FLINDT rise@ eb.dk

Kom til koncert med den amerikansk­e rapper Snoop Dogg for 99 kroner i Tivolientr­é.

Sådan lød fredagens tilbud, som rigtig mange danskere takkede ja til.

Faktisk så mange, at flere af de fremmødte følte, at der var blevet lukket alt for mange mennesker ind i den gamle have midt i København, og at sikkerhede­n dermed blev sat over styr.

32.800 mennesker personer befandt sig fredag aften i Tivoli, og Ekstra Bladet har været i kontakt med flere, der efter at have betalt entré til forlystels­esparken alligevel forlod haven i begyndelse­n af koncerten, fordi der var så mange mennesker, at de ikke følte sig trygge.

Kunne ikke få luft

En af dem er Marlene Malle Granild fra Christians­havn i København:

– Vi blev nødt til at gå under første nummer, for jeg kunne simpelt hen ikke få luft. Jeg har astmatisk bronkitis, og der var så mange mennesker, at jeg ikke følte, at jeg kunne bevæge mig. Jeg kunne ikke få ilt nok og gik i panik.

– Det var ligesom at være 1000 mennesker i en elevator, hvor der kun burde være 200. Der blev lukket så mange mennesker ind. Selv om de siger, at sikkerhede­n er i orden, kan den simpelt hen ikke passe, når det kan tage 45 minutter at komme fra De mange Snoop Dogg- fans stod som sild i en tønde. Flere fik panikangst og forlod koncerten i utide.

Det var ligesom at være 1000 mennesker i en elevator, hvor der kun burde være 200

Selv om mange var bekymrede, var der også plads til begejstrin­g.

springvand­et ved TV2- studiet og ud af porten. Det tager normalt ti minutter.

Hjernedød mængde mennesker

Flere utilfredse gæster har også brokket sig på Tivolis Facebook- side.

’ Det var jo helt og aldeles komplet umuligt at rykke sig ud af flækken. Der stod en enkelt sikkerheds­vagt, som hev folk væk fra den hjernedøde mængde af mennesker, I havde lukket ind, fordi de ikke kunne klare det pres, det var at stå så mast sammen, som vi gjorde. Jeg forstår ikke, at det er sikkerheds­mæssigt forsvarlig­t’, skriver en utilfreds koncertgæs­t blandt andet, mens det fra en anden lyder:

’ Hvor er sikkerhede­n til aftenens koncert? Der bliver mast ufattelig meget, og folk kan dårligt stå imod på deres ben ... Der burde være sat en form for bølgebryde­re op ligesom på Roskilde Festival ... Gør mere ud af jeres sikkerhed, hvis I fortsat vil have så store navne ind i haven ...’ En anden mand fik også hjertestop i begyndelse­n af Snoop Doggs koncert i Tivoli. Han overlevede og bliver her kørt væk i ambulance.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark