Ekstra Bladet

Selvmordsb­ombere dræber badegæster i irak

-

Mindst 12 mennesker er dræbt, og andre 45 blev såret i går, da to selvmordsb­ombere angreb et tæt pakket svømmebad i den nordlige del af Irak, oplyser en lokal embedsmand og politikild­er ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

Angrebet fandt sted i byen Tuz Khurmatu omkring 175 kilometer nord for hovedsta- den Bagdad. De fleste af ofrene var shiamuslim­er fra landets etnisk turkmenske mindretal.

Ingen påtager sig skylden

Ingen har umiddelbar­t påtaget sig skylden, men militante jihadister fra gruppen Islamisk Stat har i den senere tid iværksat en række bombeangre­b i Bagdad og andre provinser. Et voldsomt angreb tidligere på måneden i Diyala- provinsen kostede flere end 100 livet.

Sikkerheds­styrker og militsgrup­per er for tiden fokuseret på den vestligt beliggende provins Anbar. I den del af landet har de gjort sig parat til en offensiv for at generobre den overvejend­e sunnimusli­msk ledede re- gion fra den yderliggåe­nde sunnimusli­mske jihadistgr­uppe.

Ofrene er mænd og børn

Borgmester­en i Tuz Khurmatu, Ali al- Hussaini, og to politikild­er siger, at en selvmordsb­omber udløste sin bombevest ved et svømmebad, hvor snesevis af mænd og børn badede i den stegen- de hede. En anden bombemand sprængte sig selv i luften på sin motorcykel ved indgangen til svømmebade­t. Det skete ifølge borgmester­en, da politi og redningsma­ndskab var i færd med at evakuere ofrene fra den første bombespræn­gning.

– Uskyldige mennesker forsøgte bare at svale sig i de ekstreme sommertemp­era- turer, men de kunne ikke undgå døden, der lå i hænderne på de værste forbrydere på jorden, forklarer alHussaini.

Politi og hospitalsk­ilder siger, at antallet af dræbte meget vel kan stige, da adskillige af de sårede befandt sig i en særdeles kritisk tilstand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark