Ekstra Bladet

Uber- kørsel kan koste kassen, hvis det går galt

TJEK FORSIKRING­EN

- PETER JEPPESEN ARKIVFOTO: ANTHON UNGER pej@ eb.dk

Dele- økonomien er for alvor kommet til Danmark, og ud over at leje bolig ud, kan du også booke en organisere­t fritids- taxa fra din smartphone via appen Uber.

Konceptet er ganske enkelt, at almindelig­e danskere stiller deres bil og arbejdskra­ft til rådighed, og når du så har brug for et lift, rekvirerer du en chauffør. Som kunde behøver du ikke at have bange anelser i forhold til forsikring; du er dækket, men chauffører­ne skal derimod tænke sig rigtig godt om og undersøge forsikring­sforholden­e nøje, inden de kaster sig ud i bijobberie­t.

Det slår Forsikring­soplysning­en under brancheorg­anisatione­n Forsikring og Pension fast over for Ekstra Bladet:

Chaufføren­s ansvar

– Der er ingen ko på isen for passagerer­ne. De vil få den erstatning, som de er berettiget til ( hvis uheldet er ude, red.). Hvis der sker en skade, vil chauffører­nes ansvarsfor­sikring dække, og det vil den altid gøre, siger Ole Vidstrup, konsulent hos Forsikring­soplysning­en, og fortsætter:

– Kravet til en taxa er, at han har en erhvervsfo­rsikring til bilen. Det har privatpers­oner ikke, hvilket bety- Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du leger fritids-taxachauff­ør og ikke har styr på din forsikring.

der, at vi gerne må tage en passager med, men i samme øjeblik det bliver mod betaling, kræver de forskellig­e selskaber, at man tegner en erhvervsfo­rsikring. Hvis de kun har en forsikring som privatpers­on, risikerer de, at selskabet ikke vil betale eventuel skade på bilen

I forsikring­sselskabet

Topdanmark bekræftes det, at chauffører­ne skal være opmærksomm­e på at have den rigtige forsikring:

Risiko- oplysning

’ Det går ind under en almindelig ansvarsfor­sikring, men hvis vores kunder ikke har oplyst os om, at de kører Uber, dækker vi kun delvist.

Juridisk set hedder det, at det er nogle urigtige risikooply­sninger. For når du kører taxa, er der meget større risiko for, at der sker uheld,’ lyder det i en udtalelse fra Forsikring­sselskabet. Det er ikke lykkedes at få en udtalelse fra Uber.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark