Ekstra Bladet

GREJ TIL VUF

-

Hundesele: Kan købes til alle hunderacer og koster fra 100 kr.

Hundebur: Kan købes brugt fra omkring 500 kr.

skødet, mens man kører. Faktisk er det heller ikke lovligt, for ifølge færdselslo­ven, tæller hunde som gods, som ikke må hindre udsyn eller førerens mulighed for at manøvrere. Det betyder også, at du faktisk kan få en bøde for at have en hund, der spurter rundt inde i bilen.

Sådan gør du

Derfor er der ikke andet at gøre, end at få spændt hunden fast. Det er måske ikke alle, der tænker, at hunden bryder sig om det, men som med børn, er det bare noget der skal gøres, mener Lise eller fra ny fra ca. 1000 kr.

Hundegitte­r: Koster fra omkring 300 kr., men vær omhyggelig med, at det er godkendt.

Lotte Christense­n fra Dansk Kennel Klub.

– Vi er nok lidt for naive, når vi ikke tænker på, hvor farlig situatione­n kan blive.

Man kunne jo aldrig drømme om ikke at spænde børn fast, også selvom de ikke bryder sig om det. Men vi gør det jo for børnenes eget bedste, og det samme børgælde for hunden.

Der findes grundlægge­nde tre forskellig­e måder at opbevare hunden under kørsel.

Først og fremmest findes der en hundesikke­rhedssele, som kan fås til den mindste

chihuahua og til den største granddanoi­s. Typisk er der en adapter, som du sætter i bilens sikkerheds­sele, eller også kører man sikkerheds­sele ind gennem hundesele, og så får du gavn af sikkerheds­selens almindelig­e egenskaber.

Den anden mulighed er et transportb­ur, som kan stå i bilens bagagerum.

Alternativ­t kan man også anvende en form for bagagenet eller hundegitte­r, der er godkendt til transport af hund, det holder nemlig hunden i bagagerumm­et i tilfælde af en ulykke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark