Ekstra Bladet

Der er rig mulighed for at skræmme livet af labradoren i ny Golf R stationcar

- DAVID LOVETT FOTOS: VW

Moment: 380 Nm/ 1800 omdr./min

Gearkasse: beltkoblin­g

Topfart: 250 km/t. ( begrænset)

0-100 km/ t.:

Ekstra Bladet var inviteret til Spanien af VW

Stadig en Golf: Volkswagen­s nye Golf R Variant er en underspill­et størrelse på trods af 300 hk og en accelerati­on, der får en sportsvogn til at græde. Man undrer sig over, hvilket spørgsmål en Golf efterhånde­n ikke er svaret på. Modellen findes i så mange afskygning­er, at det er svært at holde styr på. Er du mest til den grønne, findes Golf som elbil eller hybridbile­n GTE. Har du trang til en sportslig benziner, er der GTI, og skal den være hurtigere endnu, findes Golf med efternavne­t R. Er du i stedet til diesel, er svaret GTD, der nu fås med mere plads i GTD Variant. Skal der være længere mellem tankstoppe­ne, mønstrer Golf BlueMotion over 30 km/ l, og utroligt nok findes der nu også en ( særdeles kompetent) offroader i Golf Alltrack. Det er efterhånde­n sådan, at Golf- programmet har noget for en hver smag, men den ultimative Golf er først på vej.

Tosset og praktisk

Golf R Variant er en stationcar med 300 hestekræft­er, og det lyder måske tosset, men i virkelighe­den fungerer det. Det er jo trods alt en Golf på bundlinjen, og vælger man køreprogra­mmets Comfortfun­ktion, er R Variant hver- ken mere eller mindre bidsk end naboens 1,4. Det største kompliment, man kan give R Variant, er, at den ikke opleves spor anderledes end den ordinære hatchback.

Variant- udgaven har et 605- liter stort barnevogns- slugende bagagerum, men det kommer med en pris, primært i form af 64 kilos elskovshån­dtag, der er nok til at tippe vægten over 1.550 kilo.

Man kan altså ikke kalde R Variant for nogen let bil, men intelligen­t firehjulst­ræk og en gennemført mesterligt afdæmpet affjedring skjuler meget af størrelsen fra en stationcar, der kan transporte­re en hel familie og deres labrador, men samtidig rammer 100 km/ t. på en knivspids over fem sekunder, og som samtidig ville køre cirkler om en lidt æl- Den lidt kluntede stationcar trives forbløffen­de godt på en racerbane. dre Porsche 911 på racerbanen.

En Golf Variant med 300 hestekræft­er var utænkelig for blot 10 år siden – og da slet ikke en, der mønstrer 14,3 km/ l og ville fortsætte til over 270 km/ t. på Autobahn, hvis begrænsere­n altså blev neutralise­ret.

Alternativ­e opsætninge­r

Der tilbydes fem forskellig­e køreprogra­mmer med alt fra Economy til Race og Individual, hvor føreren har mulighed for en skræddersy­et indstillin­g af motor, affjedring, styretøj, fartpilot og så-

6- trins dob-

5,1 sek. gar airconditi­on. Testvejen i Spanien byder på billardbor­ds- glatte asfalt, så her kan man leve med affjedring­skomforten i Sport, men til danske forhold trives bilen bedst i Comfort.

Den er også tilgivende som Moder Teresa på en nærliggend­e racerbane, og selv den mest fummelfing­rede chauffør vil kunne bide skeer med de tunge drenge på banen, for power er der rigeligt af.

Kan du undvære offroadege­nskaber, er Golf R Variant muligvis den eneste bil, du nogensinde får behov for. En rigtig schweizerk­niv.

Golf R Varinat kan køre i cirkler om en lidt ældre Porsche 911 på racerbanen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark