Ekstra Bladet

DANSK STIFTER AF BØRNEHJEM: 12- årig voldtaget foran småpiger

Anja Ringgren Lovén sidder magtesløs tilbage i Danmark efter plyndring af hjemmet for ’ heksebørn’ i Nigeria

- PRIVATFOTO caco@ eb.dk PRIVATFOTO

Alt blev stjålet under det brutale angreb på børnehjemm­et – selv børnenes mad.

det hele og stjal alt, hvad vi ejer og har. David havde lige hævet penge til hele næste måned. Så der var 30.000 kroner i vores pengeskab. Selv børnenes mad tog de med sig, siger Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

– Altså tingene er jo ligegyldig­e, kan man sige. Men det værste er, at vores piger Uduak og Idiong på 12 og 13 år blev voldtaget midt i kaosset. De er formentlig blevet misbrugt foran de andre små piger på stuen, siger Anja Ringgren Lovén.

– Uduak er kommet slemt til skade og på hospitalet nu. Jeg ville ønske, jeg var der, så jeg kunne fortælle hende, at det hele nok skal gå. Det er ikke er første gang, hun bliver udsat for den slags, lyder det.

Også en ni- årig dreng er kommet til skade. Han modsatte sig røverne og blev slået i jorden.

Hjemme for at rejse penge

Anja taler skiftevis alvorligt og med glad stemme, fordi hun sidder med sin 11 måneder gamle søn David Jr. på et

lejet værelse i Aarhus. Hun har været i Danmark siden marts for at holde foredrag og rejse penge til børnehjemm­et.

Anja Ringgren Lovén har kun talt sporadisk med kæresten, da alle mobiltelef­oner blev taget under røveriet.

Magtesløs

– Jeg føler mig magtesløs. På en måde er jeg glad for, at jeg ikke var der. På den anden side ville jeg ønske, jeg var der nu, så jeg kunne give alle børnene et kram. Børnehjemm­et skal være en tryg base for dem. Det er børn, der er flygtet fra tortur. De er blevet brændt, har fået hældt syre på sig og blevet misbrugt. Tænk, at nogen vil tage det eneste trygge sted, de har, fra dem.

Anja Ringgren Lovén rejser torsdag til hovedstade­n i Nigeria, Abudja, hvor hun skal mødes med sin mand og den danske ambassadør. Efter en uge skal hun så ned til børnehjemm­et. Anja Ringgren Lovén er chokeret over, at nogen vil tage det eneste trygge sted, de misbrugte ’ heksebørn’ har, fra dem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark