Ekstra Bladet

Det vigtigste Det vigtigste for mig er, for mig er, hvad ham hvad ham den skaldede den skaldede ude på ude på linjen synes linjen synes

INTERVIEW: William Kvist er tilbage i FC København efter fire år i udlandet, hvor han p

- GISLE THORSEN

Cyklen er tilbage uden for FCK’s træningsan­læg på Frederiksb­erg. William Kvists cykel.

I en foranderli­g verden er der stadig ting, der aldrig kommer til ændre sig. William Kvist vil, når ellers det danske vejr tillader det, fortsat komme cyklende til træning – og han vil stadig spille en hel masse bolde til siden i Parken.

Det med boldene til siden parkerer vi lige. Først et lille hop tilbage i tiden.

Det er fire år siden, at William Kvist skiftede cyklen i København ud med en hidsig Mercedes- AMG i Tyskland. Og jo, han syntes, det var sjovt at køre rundt i en fed bil, bo i en stor lejlighed og se millionern­e tikke ind på kontoen. Men det var ikke nok for den nu 30- årige tænker Kvist. Han havde brug for mere end det. For substans, som han siger til Ekstra Bladet.

– De udefra set gode ting har jeg også syntes var rigtig spændende, og jeg er glad for, at jeg har prøvet det. Men jeg har også set, at det liv som fodboldspi­ller kunne være i udlandet bare ikke var nok for mig.

– Det var ikke nok for mig at køre i min store bil og tjene mange penge, siger William Kvist.

Har haft nok trænere

Efter afskeden med Wigan har han som kontrakt- løs i et par måneder ventet på den rigtige klub. Landsholde­ts viceanføre­r havde håbet, at den lå i udlandet, og der var også muligheder, der var interessan­te rent økonomisk.

Men Kvist var ikke klar til at gamble med karrieren og indså, at den rigtige klub rent sportsligt var der, han i forvejen løb og holdt formen ved lige. Den klub, han nærmest har holdt med siden dens skabelse i 1992.

– Jeg kom til et punkt, hvor jeg tænkte ’ nej, nu SKAL jeg ha’ fat i et projekt, som jeg føler ejerskab i’. Jeg har haft nok trænere og var ikke klar til at løbe den risiko, som jeg har oplevet de sidste fire år.

– Jeg vil gøre en forskel igen, og jeg vil med i et projekt og en rejse igen over længere tid, hvor jeg kan gøre en forskel. Og FCK var det bedste tilbud inden for det, siger Kvist, der nåede at spille 275 kampe i den hvide trøje, inden han for fire år siden blev solgt til Stuttgart.

Brug for plan og retning

Lidt forenklet kan hans udenlands- karriere deles op i to afsnit. Der var halvandet rigtig godt år i Stuttgart, hvor han var nøglespill­er og

 ??  ?? Hv
Hv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark