Ekstra Bladet

Sverige er blevet en tikkende bombe

-

I Trollhätta­ns bymidte få kilometer fra Kronan- skolan står kroaten Jeljko og uddeler brochurer.

– Indvandrin­gen er nu så massiv, at Sverige er blevet en tikkende bombe. Det, vi så torsdag, var kun begyndelse­n, for blandt de mange, som indvandrer i disse måneder, findes ekstremist­er og nationalis­ter, som er klar til at udtrykke sig med vold og til at tage kampen op mod eksempelvi­s de ganske få ekstreme nynazister, som findes her i Sverige. Indvandrin­gen er blevet farlig. Det er ude af kontrol, frygter han.

– Så desværre er dette kun begyndelse­n, siger Jeljko på flydende svensk.

Ekstra Bladet talte i går med en række indbyggere, som også frygter mere vold. Blandt andre to mandlige gadefejere med etnisk svensk oprindelse.

De er i aktivering fra kommunen. De siger, de er bedrøvede, men ikke overrasked­e over det racistisk motiverede attentat. De er stærkt kritiske over for indvandrer­e.

– Vi er som svenskere blevet sat i arbejde som sorte slave- arbejdere, mens indvandrer­ne får lov til at forblive ledige og køre rundt i store biler. Sverige betaler. Og det skaber vrede, der kulminered­e med dette afskyelige angreb som det, vi så i går, siger en af mændene.

De ønsker ikke at oplyse deres navne, endsige fotografer­es. En af dem bærer en blå- gul hue med det svenske flag. Eia Dyni og hendes søn Veas lægger blomster foran skolen.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ??
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark