Ekstra Bladet

Farligt sving

- JAKOB HANSEN jakohan@ eb.dk

En ulykke i det sydvestlig­e Frankrig ikke langt fra Bordeaux har kostet mindst 42 mennesker livet, skriver flere franske medier. Første meldinger lød på 39 omkomne, men siden er dødstallet altså steget.

Avisen Sud- Ouest rapportere­r, at en lastbil og en bus ramte hinanden frontalt med meget stor fart i går morges. Avisen Le Figaro skriver, at lastbilen, der var involveret i ulykken, var læsset med træ.

Otte overlevede

Ved kollisione­n brød bussen i brand. 41 af de omkomne var passagerer på bussen, mens den sidste er chauffø- To forkullede køretøjer står udbrændte tilbage. Lastbilen var af uvisse grunde kommet helt over i venstre side af vejen i det farlige sving.

ren fra lastbilen.

Bussens chauffør har ifølge BBC's oplysninge­r været i stand til at åbne bussens fordør, så flere kunne slippe ud i live.

Ifølge det lokale medie Sud Ouest var der i alt 49 mennesker om bord på bussen. Af de otte overlevend­e er fem kommet til skade, mens tre slap uskadt. To af de sårede har alvorlige brandskade­r, mens to har skader i hovedet.

Farligt sving

De fleste af passagerer­ne var pensionist­er. De var fra en landsby i nærheden og var taget tidligt hjemmefra for at deltage i en udflugt.

Alle passagerer­ne på bussen var fra Frankrig.

Ifølge Gérard Dupuy, der er viceborgme­ster i Puisseguin, skete ulykken i et farligt sving i byen, hvor der før er sket ulykker.

– Jeg har været der, og lastbilen kørte helt til venstre, og buschauffø­ren kunne ikke se den, siger han ifølge Le Figaro.

Et vidne på stedet fortæller til Le Figaro, at der kun er to forkullede køretøjer tilbage på stedet.

I alt 60 brandfolk blev sendt ud til ulykken, oplyser det lokale brandvæsen.

Ifølge Le Figaro er dødsulykke­n den værste i Frankrig siden 1982. Her døde 53 mennesker, deriblandt 44 børn, da to busser brød i brand. 42 blev dræbt, og fem kom til skade, mens kun tre slap uskadt fra sammenstød­et.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? FOTO: REGIS DUVIGNAU/ SCANPIX
FOTO: CHRISTER HOLTE/ POLFOTO ??
FOTO: REGIS DUVIGNAU/ SCANPIX FOTO: CHRISTER HOLTE/ POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark