Ekstra Bladet

21 MIO. GÅR TIL RE

VANVITTIGT, MENER DF: Knap hver syvende indsamlede krone fra TV2 og Kræftens Bekæmpelse­s kampagne ’ Knæk Cancer’ bliver ikke brugt til kampen mod kræft

- MARIA LÜTZEN ml@ eb.dk

Jublen var stor sidste år, da TV2 afslørede resultatet af ’Knæk Cancer’-indsamling­en. Danskerne havde gravet over 156 millioner kroner op af lommerne til behandling af og forskning i kræft. Tvstatione­n var til gengæld knap så højrøstet om, hvad det havde kostet at samle det rekordstor­e beløb ind. Prisen på den ugelange kampagne var over 21 millioner kroner. Penge, som blev taget fra de indsamlede 156,4 millioner. Resultatet endte altså på 135,3 millioner kroner.

TV2 overholder reglerne, men jeg synes, de skal have en løftet pegefinger

På tre år er udgifterne til ' Knæk Cancer' næsten fordoblet fra 11,2 millioner i 2012 til 21 millioner i 2014. I samme tidsrum er det indsamlede beløb steget ca. 50 procent.

DF: Moralsk forkert

Dansk Folkeparti­s medieordfø­rer, Morten Marinus, kalder det for vanvittigt, at hver syvende indsamlede krone ikke går til sagens egentlige formål.

– Jeg synes, det er en uskik, at man tager penge ud af indsamlede midler til at dække produktion­somkostnin­ger.

En landsdække­nde kanal som TV2 med visse public service- forpligtel­ser burde stille sig til rådighed for arrangemen­tet og dække omkostning­erne selv.

Det er et forkert signal at sende befolkning­en, som ønsker at støtte en god sag, og som i forvejen betaler et tvabonneme­nt for at kunne modtage TV2, siger han og fortsætter:

– TV2 overholder reglerne, men jeg synes, de skal have en løftet pegefinger. Det er moralsk forkert at tage penge fra indsamlede midler.

Efterlyser åbenhed

Den socialdemo­kratiske medieordfø­rer, Mogens Jensen, har fuld forståelse for, at det koster noget at samle penge ind. Men han opfordrer TV2 til at være åben om udgifterne.

– Det er fair for dem, som bidrager, at de ved, hvad pengene går til.

Det er jo reelt en forbrugero­plysning, som vi efterlyser mange andre steder, siger han. Line Baun Danielsen og designeren Christina Hembo i gang ved indsamling­stelefoner­ne under ’ Knæk Cancer’- showet. Seerne fik ikke at vide, at de første mange millioner kroner af indsamling­sbeløbet går til produktion­somkostnin­ger.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Først skal udgifterne dækkes
FOTO: MOGENS FLINDT Først skal udgifterne dækkes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark