Ekstra Bladet

GNINGER Regnskab er ikke godt tv

-

Hvorfor skal seerne betale for, at I samler penge ind?

– Jeg tror, det er almen kendt, at det koster penge at indsamle penge. Når vi afholder ’ Knæk Cancer’, er der mange events fordelt over en hel uge.

Vi tjener ikke på ’ Knæk Cancer’, men bruger mange millioner internt på medarbejde­re, markedsfør­ing og kampagne på sociale og digitale medier.

– Seerne betaler jo i forvejen for at kunne modtage TV2. Hvorfor skal de betale yderligere, når de gerne vil give penge til et godt formål?

– ’ Knæk Cancer’- ugen er dyrere end en almindelig tvuge på TV2. Vi sender både dokumentar­er, oplysnings­hows og live- show, og det gør, at vi har en større udgift i uge 43 end de øvrige uger.

– ’ Knæk Cancer’ får blandt andet donationer fra store danske virksomhed­er som Bestseller og Dansk Supermarke­d. Hvad donerer TV2 selv?

– Vi bruger rigtig mange penge i forbindels­e med ’ Knæk Cancer’, som vi ikke opgør, og som ikke er en del af budgettet.

Adskillige millioner

Vi offentligg­ør aldrig, hvad vi bruger, men der er tale om adskillige millioner. Vi vil ikke betale alle ’ Knæk Cancer’- udgifter, for så vil det gå ud over resten af vores øko- nomi. Der er seere, som ikke er interesser­ede i ’ Knæk Cancer’, der skal jo også være tv for dem efter uge 43.

– Udgifterne til ’ Knæk Cancer’ er næsten fordoblet siden 2012. Hvorfor?

– Det skyldes især mere fokus på oplysnings­delen af ’ Knæk Cancer’- ugen. ’ Go’ aften Danmark’s tur rundt i Danmark med ’ Knæk Cancer’- bussen er et eksempel. Fra 2014 til 2015 vil TV2’s omkostning­er ikke vokse.

– Hvorfor oplyser I ikke, at de første 21 millioner går til at dække kampagnens udgifter?

– Vi fortæller meget gerne om udgifterne, og hvert år laver vi et regnskab, som er fuldstændi­gt tilgængeli­gt på sitet detgaarpen­genetil. dk, som vi henviser til mange gange i løbet af showet, ligesom det også bliver lagt på Facebook.

– Men I siger det jo for eksempel ikke i løbet af liveshowet. Hvorfor ikke?

– Vi nævner, at man kan gå ind at se, hvad pengene går til.

Vi står ikke og aflægger regnskab for åben skærm, det er ikke særlig godt tv.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark