Ekstra Bladet

Tillykke hr. Larsen

-

Larsen deler vandene, påpeger Mikael Gehrs, men han aftvinger respekt, den 70- årige!

Her min lille hyldest til hr. Larsen. Manden, som for 36 år siden skrev sit personnumm­er på forsiden af en lp, der rummede en nærmest uendelig række af sange, som stadig holder.

Der har da været et par mindre mindeværdi­ge, men han har produceret en lang række melodier, som nok vil passe ind i soundtrack­et til de livsbegive­nheder, som er kommet forbi de fleste af dem, man med et moderne ord kalders ’ 40+- segmentet’.

Og dog? Går man til en Larsen- koncert i dag, vil man have svært ved at udpege et ’segment’. Han har altid været leverandør af sange, som favner stort set alle fra fem til 90+. En mand, som i en alder af 70 deler vandene mht. politik og personligh­ed. Men en mand, som aldrig er gået på kompromis med sine hold-

ninger. Måske undtagen dengang han havde sin lille krig imod Ekstra Bladet, hvor han endte med at sige, at det jo nok ikke nytter noget alligevel ...

Jeg er ikke enig med hr. Larsen i alting, politisk eller andet. Men musikalsk respektere­r jeg en mand, som er i stand til at spille to en halv time live med egne sange. To en halv time hvor man næsten ikke kan høre ham, fordi hans disciple – os, altså – synger med. DET er kunst! Folkeligt, ja, og netop derfor stor kunst!

På Facebook vil man gerne, at folk skal vælge en favoritsan­g. En umulig opgave. Men ’ Tutta’ eller ’ Fru Sauterne’ kan jeg altid høre med glæde.

Tillykke, hr. Larsen. Mikael Gehrs Munkerisve­j 26 Odense M

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark