Ekstra Bladet

Licens er noget, de hiver op af min lomme

- Karen.bro@eb.dk

en slags rykJEG HAR FÅET ker fra DR pr. gammeldags brev.

’ Breve er noget, vi skriver til hinanden’, skriver DR til mig.

Og lidt længere nede: ’... ved du egentlig, hvorfor vi betaler licens i Danmark?’

Nej, sjovt nok – nu I spørger, DR, jeg har ærlig talt ofte min tvivl om, hvorfor jeg skal lægge 1230 kroner hvert halve år.

op, SENEST DUKKEDE DEN tvivlen, da DR’s nyhedsdire­ktør, Ulrik Haagerup, forleden gav et interview til et af sine egne medier i anledning af TV Avisens 50- års fødselsdag.

Haagerup mener, at Danmark risikerer at få en befolkning, der er dårligere oplyst – ja, dummere, hvis nyhederne fra DR bliver gjort svært tilgængeli­ge.

’ Tværtimod vil folk i så fald søge mod gratis- avisernes og formiddags­bladenes hjemmeside­r for at finde oplysninge­r, og det er i hvert fald ikke dét, jeg ønsker som samfundsbo­rger’, siger han blandt andet i interviewe­t.

Nå, men så tillykke da, Haagerup. Som tidligere nævnt på denne plads er det så bare underligt, at I hjertens gerne vil bringe vores ’ fordummend­e nyheder’. Endda ofte uden at citere, således at man tror, det er jeres helt egne.

Det er tydeligvis ikke her, jeg skal finde forklaring­en på, hvorfor jeg skal betale licens.

op i heliJEG SKAL HØJERE kopteren. Helt derop, hvorfra jeg kan se sammenhæng­skraften. Mørket sænker sig over DR’s eksistensb­erettigels­e i den nuværende form, selv om generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn forsøger at slå på tromme for sammenhæng­skraften.

Det er nemlig noget, generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn går op i, når hun skal forsvare DR’s eksistensb­erettigels­e.

Forleden sagde hun i et interview med Berlingske:

’ For mig at se handler sammenhæng­skraft om, at vi har et sted, hvor vi kan mødes, hvor vi kan diskutere, være uenige og blive klogere på os selv og hinanden. Det tror jeg, at vi har brug for som samfund, og det er blandt andet en opga- ve, vi bidrager til at løfte i DR.’

Undskyld, men har generaldir­ektøren aldrig hørt om Facebook?

Eller bliver det bare tiltagende umuligt at argumenter­e for, at vi alle skal til lommerne, så det vildtvokse­nde DR kan bevares?

til rykJEG VENDER TILBAGE kerbrevet fra DR.

’ Her er nogle helt vilde fakta’, står der som overskrift et sted i brevet.

Herunder får jeg at vide, at DR’s radiokanal­er i 2014 sendte omkring 78.500 timers musik – heavy- rock, hiphop og pigekoret. Jeg er ikke rigtig til nogen af delene, og da jeg i øvrigt er på Spotify, er det ikke det, der gør mig til en glad licensbeta­ler.

Medielicen­sen finansiere­r direkte tegnsprogs­tolkning af TV Avisen og to tvkanaler rettet specifikt mod børn, står der. Det vil jeg gerne være med til at betale til, men kan jeg ikke bare gøre det over skatten?

skal jo ikke NÅ, MEN MAN blive alt for sur og nærig.

Og ret skal være ret. Haagerup hugger ikke ALLE vores nyheder. F. eks. holdt han poterne helt væk fra Ekstra Bladets oplysning om, at licenskron­erne også går til at betale for, at han bliver fløjet på arbejde.

Jeg synes ellers, det er ’ et helt vildt faktum’.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN/ POLFOTO ??
FOTO: JACOB EHRBAHN/ POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark