Ekstra Bladet

ET FORPJUSKET DF

-

DANSK Folkeparti tumler forpjusket rundt i manegen for øjeblikket, hvilket de færreste havde forventet efter partiets kanonvalg i juni. Gamle slagnumre forvandles pludselig til stinkere i hænderne på partiets topfigurer.

JA, PIA Kjærsgaard­s post som Folketinge­ts formand er sådan set det mest iøjnefalde­nde resultat af mandat- boomet. Og hvor lykkelig hun end er for tjansen, er den jo ikke ligefrem en politisk kursændrin­g, der skærer i øjnene.

SNAKKETØJE­T gik f.eks. i går på partiets Søren Espersen, efter at partiet var blevet dømt i byretten. DF havde i en kontrovers­iel annonce kædet navnene på 685 nye statsborge­re sammen med, at personerne kunne være til fare for landets sikkerhed. 15 af dem anlagde sag for injurier og vandt altså i går.

Espersen kunne ikke forstå deres ’ krænkelse’, men bidrog hermed ufrivillig­t til indtrykket af en påfaldende kynisme i partiets tankesæt. Kunne man forestille sig, at det var 685 danske navne, der blev annonceret i forbindels­e med et cykeltyver­i? Næppe.

HVER sagsøger får 10.000 kr. for tort – så hvis de øvrige uskyldige på listen også får lyst til også at sagsøge DF, skal partiet for alvor til lommerne. Spydighede­r fløj rundt på de sociale medier om, at Dansk Folkeparti nok kan finde pengene til bøden i EU’s fonde ...

FOR LIGE præcis DF’s snabel ned i EU- kassen står også stærkt på nethinden og bidrager også til billedet af et dobbeltmor­alsk parti, der tumler rundt. Samtidig får vi Snakketøje­t gik på Søren Espersen efter dommen i byretten i går. en ufrivillig påmindelse om partiets ekstreme topstyring. Interne Messerschm­idt- kritikere bliver kaldt til ’en snak’, der bringer mindelser om kammeratli­ge samtaler i Maos Kina eller det gamle DKP.

Gamle slagnumre forvandles pludselig til stinkere

SELV DF’S medvirken til forliget om dagpenge gav ikke specielt megen medvind. DF fik ikke nær det hjem, de havde krævet. Og samtidig droppede Thulesen Dahl med et fingerknip­s den musketer- ed, han lavede med SF inden valget. Et parløb, der ellers hjalp ham i valgkampen.

NU SMISKER han i stedet for Mette Frederikse­n. Hun kan jo så tænke tilbage på, hvordan det gik hendes kollega Pia Olsen Dyhr, hvis Thulesen lover fælles fodslag.

Læs reportagen på side 8

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark