Ekstra Bladet

Sverige hitter hos danskerne

-

Denne vinter bliver der flere Hansen’er, Jensen’er og Møller’e på de svenske skisportss­teder end nogensinde før. Rekordmang­e danskere har nemlig sikret sig hytte og liftkort ved pisterne hinsidan. Ifølge VisitSwede­n er det særligt den billige svenske krone, snegaranti og børneaktiv­iteter, der trækker.

Den lektie lader de danske skiløbere til at have lært. Hos skirejsebu­reauerne melder man således om et markant øget salg på nuværende tidspunkt i forhold til tidligere år.

Det gælder blandt andet hos Danski, der sælger skirejser til Alperne. Her er antallet af solgte rejser steget med 15 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. En tilsvarend­e oplevelse har man hos Norsk Rejseburea­u, der er landets største bureau for individuel­le rejser til Norge. Her er salget cirka 20 procent højere end sidste år.

– Før sæsonen øgede vi udbuddet af rejser med over 10 procent, og vi regner bestemt med at have solgt flere rejser end sidste vinter, når sæsonen er slut, fortæller salgschef hos Danski, René K. Bartholin.

En tilsvarend­e forventnin­g har direktør Berit Hjorth Rasmussen fra Norsk Rejseburea­u på trods af, at den kommende sæson bliver kortere end normalt på grund af en tidlig påske.

Hun oplever desuden, at stadigt flere efter selv at have arrangeret deres skiferie nu vender tilbage til bureauerne.

– Folk har fundet ud af, at det både er tidskræven­de og ofte også dyrere at arrangere skituren selv. For eksempel kan vi ofte sælge hotelværel­ser og hytter billigere, fordi vi som en stor aktør får en bedre pris hos de norske udbydere, forklarer hun.

Hos Danski mener man, at en del af det øgede salg skyldes, at man i år har et større udbud af forskellig­e typer rejser.

– Vi har flere temarejser, der udover ski sætter fokus på for eksempel mad. Derudover har vi flere tilbud til børn og teenagere på vores destinatio­ner, siger René K. Bartholin.

Same same

Hvad de enkelte destinatio­ner angår, er danskerne som

Ansvarshav­ende chefredakt­ør: Poul Madsen Ledende redaktør: Christian Richter Tillægget produceres af: Media Movers Redaktør: Pernille Uhd Kristianse­n Layouter: Askan Thygesen Adresse: Borgergade 2, 1300 Kbh. K Telefon: 71995315 E- mail: eb- ferie@ mediamover­s.dk Forsidefot­o: Ski amadé altid mest trygge ved det velkendte. Her er ikke den store lyst til at afprøve nye og ukendte steder.

Det er således en række gamle kendinge, der har solgt godt op til den kommende sæson.

Hos Norsk Rejseburea­u drejer det sig om Hemsedal og Trysil, der samtidig er Norges to største destinatio­ner, hvis man måler på antallet af besøgende gæster.

Og hos Danski melder man om et betydeligt salg af rejser til italienske Livigno, østrigske Wagrain samt Alpe d’Huez i Frankrig, der alle tre i mange år har været særdeles populære destinatio­ner blandt danske skiløbere.

Det både er tidskræven­de og ofte også dyrere at arrangere skituren selv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark