Ekstra Bladet

Det bliver svært for Kevin

Sergio Pérez krydser fingre for Magnussen – men han frygter, at danskerens Formel 1- eventyr er forbi

- JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N jonas@ eb.dk

Kevin Magnussen har endnu ikke et Formel 1- sæde, men han kan glæde sig over rival- opbakning. Fire løb resterer blot i Formel 1- sæsonen, og derfor er alle Formel 1- teams allerede godt i gang med forberedel­serne til den nye sæson. De fleste teams har deres kørerbesæt­ning på plads, og endnu står der ikke Kevin Magnussens navn på et eneste af sæderne til 2016- sæsonen.

Kun ganske få pladser er tilbage, og Kevin Magnussens rival, Sergio Pérez, som mistede sit McLaren- sæde forud for sidste sæson netop til den danske racerkører, frygter, at danskeren må se Formel 1- eventyret være forbi – i hvert fald i denne omgang.

Vanskeligt tidspunkt

Det fortalte han journalist­er forud for det amerikansk­e grandprix søndag i Austin, Texas.

– Det er ærgerligt for Kevin, for han kom ind på McLaren på et meget vanskeligt tidspunkt – præcis som min tid på holdet, siger Pérez, der efter McLaren- exittet fandt plads på Force India, givetvis takket være hans økonomiske bagland, hvor Pérez bliver støttet af verdens rigeste mand, hans mexicanske landsmand Carlos Slim.

– Jeg var heldig at finde et nyt hold og fortsætte min Formel 1- karriere. For ham bliver det meget vanskelige­re nu, fordi der ikke er mange pladser tilbage, og han al- Kevin fortjener virkelig et sæde i Formel 1, siger Sergio Pérez.

lerede har misset et år i F1.

Kevin Magnussen har været reservekør­er for McLaren hele sæsonen, men fik dog lidt Grand Prix- kilometer under racerhjelm­en, da han erstattede en skadet Fernando Alonso til årets første grandprix i Melbourne, hvor den ustabile McLaren- racer dog ikke holdt hele vejen til mål.

Fortjener et sæde

Næste år tyder det på, at belgiske Stoffel Vandoorne overtager reservetja­nsen, og derfor er Kevins tid på McLaren ovre. Sergio Pérez håber dog på, at Kevin finder en løsning.

– Jeg håber virkelig for ham, for han fortjener virkelig et sæde i sporten. Jeg håber, at han finder en plads, sagde Pérez i går.

De få pladser, der er tilbage, er ikke hos sportens største teams. Magnussens håb ligger hos Lotus, som sandsynlig­vis snart bliver overtaget af Renault. De har et enkelt sæde ledigt ved siden af Pastor Maldonado, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Magnussen ikke førstevalg­et hos det franske team.

Det er ærgerligt for Kevin, for han kom ind på McLaren på et meget vanskeligt tidspunkt

Det nye F1- team Haas har også en plads ledig ved siden af Romain Grosjean, men det sæde bliver heller ikke Kevins. I forbindels­e med det mexicanske grandprix næste weekend ventes det, at den lokale Esteban Gutierrez bliver præsentere­t. Derudover er der det lille Manor- mandskab, men spørgsmåle­t er, om det overhovede­t er interessan­t for danskeren.

Det ser svært ud for Kevin, selv om Pérez og også Button offentligt har udtrykt deres håb om, at danskeren er med i F1- cirkusset næste år.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ??
FOTO: JAN SOMMER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark