Ekstra Bladet

Alt at vinde VARMT GENSYN

Kasper Hvidt frygter ikke en massakre mod Barcelona trods mange KIF- skader

- PETER BAGGE pba@ eb.dk

Barcelona oplever i disse dage ' indian summer', og kviksølvba­rometeret viste 24 grader, da et amputeret KIF Kolding København fredag eftermidda­g landede i den catalanske hovedstad.

Det er ifølge en af de få danskere, der har spillet på verdens mest vindende hold, målmand Kasper Hvidt varmt for årstiden.

Noget helt særligt

– Uanset hvem vi har på holdet i aften, vil vi have alt at vinde, siger Kasper Hvidt, som dog ikke frygter at blive skudt i sænk trods skadesplag­ede KIF. Så varmt tror veteranen dog ikke, at det vil blive i aften, når KIF Kolding København uden et halvt hold i Palau Blaugrana skal møde de forsvarend­e Champions League- mestre med bl. a. den tidligere Kolding- spiller Jesper Nøddesbo.

Det vil blive et gensyn med en gammel arbejdspla­ds, som den 39- årige Kasper Hvidt faktisk ser frem til, fordi det er noget helt særligt at spille i den sagnomspun­dne hal klos op ad Camp Nou.

I to år passede han målet for Barcelona, men både før og efter er han kommet i Palau Blaugrana som målmand for Ademar Leon, San Antonio, AG København og KIF Kolding København.

– Hvis jeg ellers husker rigtigt, har jeg som modstander kun prøvet at vinde en kamp i Palau Blaugrana, og det var, da jeg sammen med Lars Jørgensen og Lasse Boesen, blev spanske mestre, siger Kasper Hvidt.

– Der er ikke mange, som slår Barcelona i den hal.

– Det er f. eks. tre et halvt år siden, at Barcelona sidst

Der er ikke mange, som slår Barcelona i den hal. Det er tre et halvt år siden, at Barcelona sidst har tabt en hjemmekamp i Champions League

har tabt en hjemmekamp i Champions League.

– Så uanset hvem vi har på holdet i aften, vil vi have alt at vinde, siger Kasper Hvidt, som ikke frygter at blive skudt i sænk, fordi KIF Kolding København trods alt har sit normale stærke forsvar med Lars Jørgensen, Torsten Laen og Lasse Andersson intakt.

Det er i den anden ende, at de danske mestre kan få problemer med at score, fordi skadeslist­en siden den overrasken­de sejr over makedonske Vardar er blevet tilføjet yderligere to navne, venstre- håndsskytt­erne Kasper Irming med en fiber i lysken og Simon Jensen med læderet korsbånd.

Deres livs oplevelse

På listen står i forvejen en tredje venstrehån­dsskytte, russeren Konstantin Igropulo, samt målmand Marcus Cleverly og den svenske landsholds­playmaker Lukas Karlsson, mens en anden svensker, Martin Dolk, har fået ophævet kontrakten og er rejst hjem.

Tre såkaldte akademispi­llere, Nikolaj Enderleit, Sebastian Augustinus­sen og Ja- cob Kühne, vil bemande udskiftnin­gsbænken, og de vil under alle omstændigh­eder få en håndboldop­levelse.

En fjerde, Jakob Stork, skulle have været med, men der gik koks i flybillett­en.

– Jeg vil fortælle dem, at de skal nyde kampen. Der er noget højtidligt over at spille i Palau Blaugrana, siger Kasper Hvidt.

Kender halvdelen

Det kunne tyde på, at KIF Kolding København, som i sidste sæson også mødte Barcelona og fik uafgjort i hjemmekamp­en, kunne løbe ind i nederlag af samme størrelse, som da Aalborg løb ind i en massakre og tabte med 20 mål.

– Zagreb oplevede det, som var værre, nemlig at tabe med 22 mål til Barcelona, men så slemt vil det ikke gå, siger Kasper Hvidt, der vil komme til at møde et halvt hold af modstander­e, som han har spillet sammen med i sine mange år i Spanien.

– Det tænker du ikke over i kampens hede, men det er altid hyggeligt at hilse på gamle holdkammer­ater.

– Så jeg glæder mig over at være tilbage, siger Kasper Hvidt, som sammen med Jesper Nøddesbo nok vil tænke sig om en ekstra gang, hvis de kommer i infight om bolden.

Dommerne, Lars Geipel og Marcus Helbig, trak det røde kort frem, da de to kæmpede om bolden i Parken, da Barcelona i 2012 blev slået af daværende AG København.

DR3 i aften kl. 20

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark