Ekstra Bladet

Siden hun fik kræft- diagnosen, har hun følt sig som et forsøgsdyr på Gynækologi­sk- Obstetrisk afdeling på Aalborg Universite­tshospital

-

Da Bente Poulsen 19. juni fik konstatere­t en tumor i livmoderha­lsen, troede hun, at hun kunne få en hurtig melding om, hvorvidt lægerne kunne nøjes med at foretage et keglesnit. Et snit, hvor man fjerner et stykke af livmoderha­lsen, hvor tumoren sidder. Det ville betyde, at hun så ville kunne bevare sin livmoder og dermed muligheden for at få flere børn.

BENTE POULSEN FORTÆLLER,

at hun er taknemmeli­g over at have sin lille datter, men at hun om muligt gerne selv ville kunne være herre over, om hun skulle have flere børn. Så hun ringede til sin overlæge og spurgte, om det var muligt, at man bare kunne fjerne hendes livmoderha­ls. En mulighed, som samme overlæge tidligere havde præsentere­t hende for.

– Han sagde, at det ville han gerne prøve. Han syntes, vi skulle forsøge.

– Derfor var det min forventnin­g og håb, at de havde fjernet livmoderha­lsen – eller i hvert fald et godt stykke af den – og dermed fjernet tumoren, da jeg blev opereret anden gang, siger Bente Poulsen.

MEN EFTER DEN

næste narkose og planlagte operations­dag vågnede hun igen op og opdagede, at lægerne ikke havde gjort noget som helst. Svaret var præcis det samme: Tumoren var for stor til, at man kunne nøjes med at fjerne tumoren i livmoderha­lsen.

– Jamen så var det jo, som det var. Jeg ville

Man skal have svar inden for ti hverdage. Jeg ventede i næsten seks uger, inden jeg kom til

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark