Ekstra Bladet

Nymfomanie­ns sorte bagside

-

Ifølge parterapeu­t og sexolog Sara Skaarup tyder meget på, at Monica er nymfoman, også betegnet som hyperseksu­el i mere kliniske kredse.

For når lysten til igen og igen at opnå tilfredsst­illelse bliver af en sådan karakter, at det går hen og bliver et irritation­smoment og hæmsko i forbindels­e med at have en almindelig dagligdag, så har man altså noget mere end blot et stort sexdrive.

– Jeg er ret overbevist om, at der er lige som mange kvinder som mænd, der er såkaldt hyperseksu­elle. Fortsat er det dog meget mere skamfuldt og tabu for en kvinde at stå frem med, at ens sexdrive er så voldsomt, at man mere eller mindre døgnet rundt har lyst til sex. Her er det meget mere o. k. for en mand at komme med samme bekendelse, forklarer Sara Skaarup.

– Ønsker man at komme sin nymfomani til livs, altså få sit sexdrive ned på et mere tåleligt niveau, så handler det langt hen ad vejen om at få omdirigere­t energierne i kroppen, så sexlysten ikke længere er helt så overgearet. Det kan også være svært for partneren at følge trop rent lystmæssig­t. Hvilket i sig selv kan give rigtig store frustratio­ner og følelsen af, at man ikke er helt god nok i sengen. At man ikke evner at opfylde sin partners lyster, siger hun.

– At Monica kan klare paragraffe­rne selv, er jo kun rigtig fint. Men der er uden tvivl også nymfomaner, der har sidespring. Så også på det punkt er der store udfordring­er både fysisk og mentalt ved at være hyperseksu­el – eller at være kæreste med en, der er det, siger sexolog Sara Skaarup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark