Ekstra Bladet

Femårig styrtede fire meter ned

-

En femårig hollandsk dreng faldt i går ud af Nautilus- forlystels­en i Tivoli i København. Sammen med sin mor snurrede han rundt fire meter oppe i de roterende blæksprutt­e- arme, da han pludselig røg ud over kanten.

– Han er heldigvis umiddelbar­t sluppet med nogle knubs, siger Tivolis pressechef, Torben Plank.

Drengens fald blev afbødet af, at han ramte en kvinde, der tilfældigv­is gik forbi, inden mødet med cementen.

– Meldingen er også, at den kvinde har det godt efter omstændigh­ederne. Hun var i hvert fald ved fuld bevidsthed ligesom drengen bagefter, siger pressechef­en.

Politiet kunne umiddelbar­t ikke finde fejl på forlystels­en, men den forblev lukket resten af dagen.

Det er repræsenta­nter fra Force Technology, der fører kontrol med danske forlystels­er, som skal gennemgå Nautilus, inden den må genåbnes.

Det er første gang, at der er sket en faldulykke med Nautilus, og Torben Plank er lykkelig over, at det ikke gik værre. Han håber, at både den hollandske familie og kvinden, der blev ramt af drengen, begge har lyst til at vende tilbage til den gamle have, hvor Tivoli så vil agere vært.

cash- k

Den kinesiske systemkrit­iker og kunstner Ai Weiwei kunne ikke få lov at købe et stort parti da han i september forhørte sig hos Lego forud for en udstilling. Legos pressechef forklarer, at virksomhed­en generelt ikke sælger store partier af klodser uden for det almindelig­e sortiment til politiske formål.

 ?? FOTO: THOMAS BORBERG/ POLFOTO ??
FOTO: THOMAS BORBERG/ POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark