Ekstra Bladet

Mæglere på ulovlig kundejagt

-

Boligejere, der selv forsøger at sælge deres bolig, blive i flere tilfælde jagtet af ejendomsmæ­glere, som vil overtage deres boligsalg. Det oplever både Boliga og Robinhus, som er de to største inden for selvsalg.

Overtræder loven

– I perioder ser vi mæglere, der systematis­k har skrevet e- mails eller har ringet rundt til vores kunder. Når det sker, tager vi fat i den konkrete mægler og fortæller, at der er tale om en overtrædel­se af markedsfør­ingsloven, siger Torben Andersen, partner i Robinhus.

Dansk Ejendomsmæ­glerforeni­ng har indført en nultoleran­ce politik over for mæglere, der ikke følger reglerne, og ifølge Torben An- dersen ender det som regel også med, at Robinhus får en undskyldni­ng.

– Det er ikke så meget af hensyn til os. Det er mere i forhold til kunderne, der har truffet et valg, og det synes jeg, at man skal respektere. Så skal man ikke løbes på dørene af mere eller mindre aggressive telefonsæl­gere, siger Torben Andersen.

Bliver kimet ned

– Vi ser det jo ikke altid, og der skal da nok være kunder over tiden, som er skiftet over på baggrund af en sådan henvendels­e. Det er jeg da ikke i tvivl om.

Også hos Boliga kender direktør Ricco Zuschlag til problemet.

– På et tidspunkt blev kunderne jo nærmest kimet ned af ejendomsmæ­glere. I øjeblikket er det ikke så slemt, men det sker jo stadig af og til.

Boliga starter også med at tage direkte kontakt til mægleren.

– Vi ringer til dem og siger, at det, de har gang i, er ulovligt. Det er fortsat politikken, når vi støder på det.

– Vi fortæller også vores kunder, at hvis de bliver kontaktet, så må de meget gerne fortælle os det. Vi starter med at give en advarsel, og hvis det ikke hjælper, så melder vi dem til Dansk Ejendomsmæ­glerforeni­ng. Så må de tage sig af det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark