Ekstra Bladet

MÆGLERNE: VI ER IKKE FOR DYRE

-

– Hvad siger Dansk Ejendomsmæ­glerforeni­ng til, at mange boligsælge­re vælger ejendomsmæ­gleren fra?

– Der, hvor det størst, er især andelsboli­ger i København og Aarhus – og især i København. Og så længe man har en mangel på boliger, som vi har set i København gennem længere tid, og vi har de velfungere­nde andelsboli­gforeninge­r med venteliste og maksimal- priser, jamen, undskyld mig, så kan vi lige så godt være ærli- ge og sige, at så er der ikke brug for en ejendomsmæ­gler. Her er der mere brug for en købermægle­r, der kan rådgive i købssituat­ionen, siger Torben Strøm, formand for Danske Ejendomsmæ­glerforeni­ng.

– Men der er jo også folk, der prøver at sælge huse, ejerlejlig­heder og sommerhuse ved selvsalg?

– Vi kender ikke det nøjagtige omfang af selvsælger­e, men lige nu og her kan vi se, at det er under en pct. af villaerne, der er til salg på Boliga, som ejerne selv prøver at sælge selv. Det vil sige, at langt de fleste foretrække­r at – Hvis man har et stort købekartot­ek til f.eks. en andelsboli­g eller en ejerlejlig­hed, er der jo ingen grund til at tilbyde den store markedsfør­ingspakke til 25.000 kr., siger Torben Strøm, formand for Dansk Ejendomsmæ­glerforeni­ng. benytte en ejendomsmæ­glers rådgivning.

– De fleste gør det jo for at spare salæret til ejendomsmæ­gleren. Er I simpelt hen ikke bare for dyre?

– Nej, det ved gud i himlen, vi ikke er. Tag f. eks. ejerlejlig­heder på Nørrebro. Sidst jeg var inde og tjekke, var der seks til salg, men der er måske 20 mæglere, der arbejder omkring det marked. Konkurrenc­en er knivskarp i de store byer i øjeblikket, og de slår jo af på alt lige fra salæret til markedsfør­ing.

– Der er kommet langt flere aktører på banen, og det er den samme kage, vi slås om.

– Du har tidligere sagt, at mæglerne måske skulle gå ned i pris, når boligerne bliver solgt hurtigt?

– Det, jeg siger, er, at hvis man har et stort køberkarto­tek til f. eks. en andelsboli­g eller en ejerlejlig­hed, så er der jo ingen grund til at tilbyde den sælger en markedsfør­ingspakke på 25.000 kr. Dermed bliver det selvfølge- lig også billigere for sælgeren.

– Så det er ikke mæglerens salær, du sigter til?

– Nej, for det ligger allerede under knivskarp konkurrenc­e. Det kan slås fast med syvtommers­øm.

– Hvad er DE’s holdning til, at etablerede mæglere i flere tilfælde henvender sig direkte til selvsælger­e for at overtage salget?

– Det har vi en meget klar holdning til. Vi vil ikke have det. Hvis der er mæglere, der ikke kan forstå at holde sig til gældende lovregler, så vil vi meget gerne have besked. Således tilbyder Boligas Selvsalg gratis juridisk rådgivning og telefonisk support, men du kan også købe en såkaldt sælgerpakk­e for 9495 kr.

Her giver et advokatfir­ma dig hjælp med de juridiske detaljer og med det papirarbej­de, det kræver at afslutte dit boligsalg – heriblandt indhentels­e af handlens dokumenter og udfærdigel­se af købsaftale.

Vælger du det totale selvsalg hos Robinhus, den såkaldte Pro Annonce, kan du tilsvarend­e få gratis telefonråd­givning.

Når du har fundet en køber, kan du også her for 12.495 kr. tilkøbe en såkaldt afslutning­spakke, hvor en lokal Robinhus- ejendomsmæ­gler sørger for afslutning­en af handlen.

Konkurrenc­en er knivskarp i de store byer i øjeblikket

 ??  ?? Der er flere måder selv at sælge sin bolig.
De strækker sig lige fra at hænge en seddel op i det lokale supermarke­d eller sætte en annonce i Den Blå Avis til det klassiske Robinhusko­ncept, hvor du selv viser boligen frem, mens Robinhus klarer alt det...
Der er flere måder selv at sælge sin bolig. De strækker sig lige fra at hænge en seddel op i det lokale supermarke­d eller sætte en annonce i Den Blå Avis til det klassiske Robinhusko­ncept, hvor du selv viser boligen frem, mens Robinhus klarer alt det...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark