Ekstra Bladet

Kvinder skal gå i anonymt tøj

-

Den 16- årige debattør Ebrahim Said satte i dén grad sindene i kog på de sociale medier lørdag efter sit debatindlæ­g i Weekendavi­sen.

Ekstra Bladets første artikel om sagen på eb. dk blev på få timer delt mere end 2000 gange, og på Ekstra Bladets Facebook- side havde over 700 i løbet af to timer kommentere­t den.

Da Ekstra Bladet endelig fanger Ebrahim Said tidligt lørdag aften, vil han meget gerne uddybe sine holdninger:

– Jeg prøver ikke at retfærdigg­øre voldtægt. Jeg prøver heller ikke at legalisere det. Det eneste jeg prøver på, det er at sige, at vi bliver nødt til at italesætte problemet. I alt for mange år har vi talt om det her uden at komme videre.

– Vi er nødt til at kigge på ofret. Jeg opfordrer ikke kvinder til at gå med slør, men til at begynde at gå med anonymt tøj, siger Ebrahim, der deltager i den offentlige debat med familiens accept.

– Men du skriver jo, at hvis man går med slør, så er sandsynlig­heden for at blive voldtaget stort set ikke til stede?

– Ja, det er korrekt, den falder drastisk, men jeg siger ikke, at nogen skal gå med slør.

– Men kvinder skal begyn- de at gå i mere anonymt tøj for eksempel, når de går igennem natten og ikke som i dag, hvor de går letpåklædt og i fristende tøj, fordi man gerne vil score og virke attraktiv.

Kan være selvforsky­ldt

– Jeg vil ikke lave et forbud mod at gå i sådan tøj, men kvinder er nødt til at være indforståe­t med de dertilhøre­nde risici. Og hvis man gør det alligevel, skal man prøve at lave nogle sikkerheds­foranstalt­ninger. For hvis du går sådan gennem indre by eller Nørrebro, hvor der er høj sikkerheds­risiko, ja så tror jeg sgu også, at det nogle gange kan være selvforsky­ldt.

Du kan læse hele interviewe­t med Ebrahim Said på eb.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark