Ekstra Bladet

UGENS HOVEDPERSO­N Hippieba i juridis stormv

SYV ÅR PÅ VERDENSHAV­ENE op på et skib med sine flowerpow Nu er hun gået i land til et juridis

- JAN KÖRNER

Sangen ’Geronimo’ gjorde Aura kendt og velhavende. Og hippiebarn­et har ikke glemt sine rødder. Da Aura Dione blev født i New York for snart 31 år siden, havde hendes hippieforæ­ldre formentlig ikke regnet med, at hun 30 år senere ville blive hovedperso­n i et af de mest bizarre slagsmål på dansk grund.

Hendes færøsk/ franske mor og dansk/ spanske far var langtfra de typiske forældre. landsk trold, gennemleve­de sin barndom med brødre, der tvang hende til at prøve sine grænser af ved at kaste sig i vandet fra høje klipper.

Omtrent den følelse må hun have oplevet, da hun og Skype- milliardær­en Janus Friis i slutningen af sidste år gik fra hinanden.

Flamboyant

For hvor de fleste trækker sig væk fra hinanden, har Janus Friis søgt konfrontat­ionen med den lille sangerinde med den flamboyant­e garderobe.

Med to stævninger i USA og to i Danmark har han rullet det helt store juridiske krigsmaski­neri ud mod kvinden, som han var forlovet med.

Hun har ikke længere kontrol over sit eget selskab, hun er forhindret i at få sin færdige plade på gaden, gigantregn­inger fra advokater hober sig, op og beskyldnin­ger af de mest intime står sort på hvidt i stævninger.

Krav på 15 mio. kr.

En af hovedsager­ne er et krav på 15 millioner kroner, som Janus Friis’ fond Lismore hævder, at Aura har lånt tilbage i marts 2012.

Selv nægter hun at have lånt penge, og netop i de år er der ikke meget, der taler for, at Aura havde specielt brug for en økonomisk håndsrækni­ng fra sin milliardær- kæreste.

Selv om hun herhjemme holder sig i baggrunden og kun sjældent optræder på de røde løbere, er hun salgsmæssi­gt langt over de fleste, de di

bi ter ma Lo te hv ne

En lang, barfodet opvækst med hele verden som legeplads ventede den lille pige

la

bu sa Øs me re

i s en de kæ ku

Cl de ne af

Ud

I d sk en ub me ad se fir

de ik

 ?? FOTO: IMAGO/ FOTO- RITTER. DE ??
FOTO: IMAGO/ FOTO- RITTER. DE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark