Ekstra Bladet

HURTIG - MEN HURTIG - MEN HELT LIGEGYLDIG HELT LIGEGYLDIG Nissan Pulsar 190 TeknaR har masser af kræfter og udstyr, men er steril og anonym

- JENS OVERGAARD FOTOS. NISSAN

Nissan Pulsar TeknaR er en hurtig og komfortabe­l rejsevogn, men ikke en GTi. Livet er ikke let for Nissan Pulsar 190 TeknaR. Markedet for semi- GTi- agtige biler i mellemklas­sen eksisterer ikke, og Pulsar er i forvejen nærmest usynlig på salgsliste­rne.

Der er lagt op til, at bilen skal være behagelig frem for en udfordrend­e bisse

Derfor er det al ære værd, at den danske importør hjemtager modellen, som enten kan løfte Pulsar- modelserie­n eller i værste fald ikke gøre væsentlig forskel.

Vi peger på det sidste efter nogle dage i selskab med den 190 hk Pulsar, der beløber sig til små 340.000 kr. plus levering.

Pulsar med den 190 hk- motor, der også findes i en billi-

gere AcentaR- model til 305.000 kr., er først og fremmest en lynhurtig bil med et hav af udstyr til familiefad­eren. Her er den nærmeste regulære konkurrent, som kan måle sig med Pulsars pladsforho­ld, Skoda Octavia Style TSi, der med 180 hk koster 318.000 kr.

Letløbende motor

Hjertet er den 1,6- liters turbomotor, der leverer et moment på 240 Nm over 1.6005.200 omdrejning­er, klarer 0100 km/ t. på 7,7 sekunder og har en topfart på 217 km/ t. Så på den front kan den europæisk byggede japaner sagtens sole sig.

Motoren er letløbende og nærmeste spindende i sin fremfærd. Det lette tråd går igen i styretøj og gearskifte, hvor der er lagt op til, at bilen skal være behagelig frem for en udfordrend­e bisse. Forbruget på 16,9 km/ l er ok, men ikke prangende.

Pulsar er med sine 4,39 meter, en akselafsta­nd på hele

2,70 meter og bagagerum på 385 liter den mest rummelige hatchback i mellemklas­sen, hvor bagsædepla­dsen er nærmest kongelig. Det giver muligheder for de, der har langlemmed­e teenagere og ikke brug for en stationcar.

Den store hatchback ligger stabilt på vejen med motoren pakket godt ind og har en affjedring, som er mere komfortabe­l end sportshård.

Styretøj og undervogn giver fin føling og greb, uden at vi er ude i den direkte præcise kontakt med underlaget, du ellers har i GTi- biler.

Hverken fugl eller fisk

Stilen matcher interiøret, hvor de solide, men flade sæder med læderindtr­æk mere ligner sofastykke­r end sportsstol­e, mens poleret dekorindlæ­g i instrument­bordet pepper op.

Udenpå kan den halvhidsig­e Pulsar blandt andet spottes på en forkromet rørhale, mens TeknaR er et rent udstyrsove­rflødighed­shorn med bl. a LED- forlygter, nøglefri betjening, DAB- radio, integreret navigation, kæmpe sikkerheds­pakke og lædersæder.

Problemet er bare, at modellen, hverken er fugl eller fisk. De rigtig pladshungr­en- de køber en stationcar, og de mere sportsligt orientered­e kigger måske i retning af en Seat Leon FR med 180 hk eller Ford Focus Ecoboost 1,5 med 182 hk. Begge er de væsentligt mere sporty og velkørende biler.

Nissan Pulsar TeknaR har muligvis et publikum på store markeder som i England, hvor modellen bygges, og der er en stor tradition for mere sportslige varianter. Herhjemme ligner den mere en parentes.

Interiøret er funktionel­t, men adskiller sig ikke meget fra en standard Pulsar.

 ??  ??
 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark