Ekstra Bladet

Enkemand skælder ud

Lægerne får det glatte lag

- KARSTEN GØTTLER FOTO: CLAUS BONNERUP gøt@ eb.dk

Fire års indestængt vrede over påstået lægesjusk på Skejby Sygehus fik forleden en østjysk enkemand til at skælde ud på Skejby- kirurgerne i dødsannonc­en over hans hustru.

– Jeg trængte til at få luft. Og det fik jeg, siger den 70årige Eigon Holm Hansen, Brabrand.

I fredags sagde han et sidste farvel til sin hustru Nina ved en begravelse i Brabrand Kirke.

To dage tidligere skældte han Skejby- lægerne ud med en fire linjers skideballe i en to- spaltet dødsannonc­e i Aarhus Stiftstide­nde og Jyllands- Posten:

’ Efter tre ikke specielt vellykkede operatione­r på Karkirurgi­sk Afdeling på Skejby Sygehus, hvilket efterfølge­nde medførte konstante smerter, fik Nina fred efter meget kort tids kræftsygdo­m.’

Et smertehelv­ede

– Min hustru blev opereret tre gange for forsnævrin­ger i sine årer. Men indgrebene blev et helvede af smerter, som fuldstændi­g ødelagde hendes liv, forklarer Eigon Holm Hansen til Ekstra Bladet.

– Når vi bad om en samtale, og dem havde vi mange af, mødte vi altid en dårligt forberedt læge. Altid en ny en af slagsen.

– Det var en utrolig dårlig oplevelse.

– Nina blev mere og mere svækket og dårlig, som årene gik. Smerterne forsvandt aldrig – tværtimod.

Nej tak til kemo

72- årige Nina Hansen døde 17. oktober af en aggressiv lungekræft. Diagnosen blev stillet 17. juli – præcis tre 70- årige Eigon Holm Hansen med et foto af sin afdøde hustru Nina Hansen: – Jeg valgte at skælde ud på lægerne i stedet for at klage. Min Nina får jeg alligevel ikke tilbage. måneder før Nina Hansen døde.

oplevelser ikke har noget med hinanden at gøre. Men de dårlige erfaringer med Skejby fik hende meget bestemt til at sige nej tak til kemo- behandling.

– Hun havde simpelthen fået nok og magtede ikke at skulle gennemgå endnu et smertefyld­t og ubehagelig­t

forløb, siger en bitter Eigon Holm Hansen.

– Det er i dét lys, man skal se mit udbrud i dødsannonc­en. Vi syntes ikke, det gav mening at klage til Patientomb­uddet, for løbet var jo kørt.

– Jeg får jo alligevel aldrig min Nina tilbage, siger Eigon Holm Hansen.

 ??  ?? Fik luft
Fik luft

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark