Ekstra Bladet

To mødre tiltalt for mishandlin­g: Slog datter i maven med en sten

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En syvårig pige blev under samvær med sin mor udsat for mishandlin­g gennem ti måneder, hvor hun blev slået med flad og knyttet hånd. Og en enkelt gang blev pigen slået i maven af moderen, mens hun holdt en sten i sin knyttede hånd.

Sådan lyder tiltalen i den ene af to sager mod unge mødre, der næste fredag stil- les for Københavns Byret, hvor de er tiltalt for mishandlin­g af deres egne børn.

Sagerne har ellers ingen sammenhæng. Det ene forhold er begået hos en mor i København Syd, det andet på Østerbro.

Nægter sig skyldige

Begge mødre nægter sig skyldige. Den ene mor, hende fra København Syd, er dansker, den anden mor fra Østerbro er af anden etnisk herkomst.

Ifølge tiltalen skete mishandlin­gen af den syvårige pige i perioden fra maj 2015 til juli i år, hvor pigen havde samvær med sin mor.

Det førte, ifølge anklageskr­iftet, til adskillige voldsepiso­der, hvor pigen – i perioder dagligt – blev slået på kroppen og i ansigtet med flad og knyttet hånd.

Moderen holdt også datte- rens hoved fast og slog det ind i væggen, ligesom hun flere gange kastede datteren hårdt ned i sengen, lyder tiltalen.

Slået gennem fem år

Den anden voldssag mod en mor fra Østerbro er endnu grovere, og volden skete i en periode på næsten fem år, mens familien boede tre forskellig­e steder på Nørrebro og Østerbro i København.

Volden gik ifølge tiltalen ud over kvindens to børn, som i dag er ti og otte år gamle. Det startede i november 2010, hvor den yngste var tre år gammel og den ældste fem år, og volden varede frem til april i år, hvor sagen blev anmeldt. Børnene blev ifølge tiltalen ’ adskillige gange’ og i perioder ’dagligt’ udsat for vold, hvor moderen slog dem på kroppen, i ansigtet og på arme og ben med flad hånd.

Hun slog dem også ’ adskillige’ gange med en sko, rev dem i håret og kastede ting efter dem.

Pude over hovedet

Endelig er moderen tiltalt for flere gange at have holdt en tynd pude over den nu otteårige datters hoved.

I begge sager tager anklagemyn­digheden forbehold for at kræve erstatning på børnenes vegne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark