Ekstra Bladet

VANVITTIGT OVERFALD

- POUL FERDINAND pf@ eb.dk

Først slog og sparkede Sam Masters ud efter Nicki Pedersen, og dernæst hamrede australier­en Nickis mekaniker ned med en knytnæve. Programmet var sådan set skrevet på forhånd, da speedway- eliten lørdag formiddag dansk tid afsluttede grandprix- sæsonen med det første VM- løb i Australien i 13 år.

Her skulle den suveræne verdensmes­ter Tai Woffinden hyldes, men blot to point i amerikansk favør skilte de to tredobbelt­e verdensmes­tre og notoriske uvenner Greg Hancock og Nicki Pedersen, der skulle fordele sølv og bronze imellem sig.

Men både tilskuerne på Etihad Stadium og de mange tv- seere over hele kloden fik meget mere drama end ventet.

Ikke i selve sølvduelle­n, for den vandt Greg Hancock uden besvær og henviste Pedersen til karrierens tredje bronzemeda­lje.

Men selvfølgel­ig stjal fynboen fokus alligevel, da han kom op og toppes med det lokale wildcard Sam Masters i heat otte.

Efter stregen løb det helt løbsk, da et ophedet skænderi på cyklerne udartede sig foran rullende tv- kameraer, hvor australier­en helt vanvittigt slog og sparkede efter Nicki Pedersen.

Holdt lav profil

Siden udartede det sig til et større slagsmål, da Masters gik amok og blandt andet sendte en knytnæve direkte i ansigtet på Pedersens polske mekaniker Tomasz Dolkowski, inden gemytterne havde lagt sig på Etihan Stadium.

Helt uforståeli­gt lod juryen og løbets danske dommer, Jesper Stentoft, Sam Masters køre videre, men sagen kan alligevel få et efterspil, for Pedersen har klaget.

– Jeg har video af episoden og jeg har vist den til Armando ( Castagna, speedway- boss i den internatio­nale motorunion, red.) og juryen.

– Det hører slet ingen steder hjemme, men nu er det op til dem. Jeg gør ikke me- re, siger Nicki Pedersen fra Melbourne.

– Det er helt åndssvagt, at han slår ud efter mig. Men det, der er helt åndssvagt, er, at han så slår min mekaniker med en knytnæve. Han hugger ham jo bare ned. Det hører jo ingen steder hjemme. Heldigvis holdt jeg lav profil, siger danskeren, der i det hele taget havde en kedelig tur ’down under’.

Således blev han den klare taber i den imødesete sølvduel med sin amerikansk­e ærkefjende Greg Hancock, der også vandt finalen i Melbourne foran danske NielsKrist­ian Iversen.

– Jeg må være tilfreds med bronzen, for Greg Hancock var bare bedre, lyder det fra Nicki Pedersen, som sammen med Iversen er de danske GP- kørere i den kommende sæson.

De kan dog få selskab af Peter Kildemand, der er blandt favoritter­ne, når der uddeles wildcards i den nærmeste fremtid.

 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ??
FOTO: JAREK PABIJAN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark