Ekstra Bladet

Nu starter festen

-

ISTANBUL ( Ekstra Bladet): – Man kan skifte navn og religion – men ikke klub!

Serkan Özakim, 19- årig jurastuder­ende, kigger på sin far Terfik, 52, der nikker og smiler over bordet på Café Mado.

Det er sådan, det er i et land, hvor der selv på udebane ofte er overvægt af fans af Istanbul- klubberne, fordi alle i Tyrkiet er nødt til at have et forhold til en af dem.

– Jeg kender nogle få mærkelige mennesker, som ikke går op i fodbold, men hjemme hos os kommer der ingen fra Galatasara­y på besøg, siger Serkan.

Både han og faderen havde tidligere sæsonkort til Fenerbahce­s kampe, men det stoppede på grund af korruption­ssagen.

– Vi ønskede ikke, at en del af overskudde­t skulle gå til forbundet. Derfor, forklarer den kommende jurist og skæver ud mod flaske- containere­n på fortovet – korrekt nålestribe­t i blåt og gult.

Men sent i eftermidda­g sidder han, faderen, en onkel og et par fætre på deres faste pladser i sofaen derhjemme. Terfik til højre, Serkan til venstre. Hvis det går skidt, bytter de plads i alle tænkelige kombinatio­ner, indtil det kører for Fenerbahce igen.

55.000 tilskuere

Der er formentlig lige så mange mennesker udenfor som inde i arenaen i aften, hvor de 55.000 tilskuere forener sig til et brølende rovdyr, når de tæller ned fra ti – og begynder at hoppe. Udenfor i Bagdat Cadessi- gaden er fansene i løbet af eftermidda­gen strømmet til for at se kampen og feste.

Forholdet mellem fansene handler for det meste om drilleri.

– Da vi slog dem 6- 0, lavede vi deres logo ’ GS’ om til ’ 6S’. Jeg lå og legede med Lego, men kan huske, min far og hans venner begyndte at danse i stuen, husker Serkan.

Det ærgrer ham – og mange andre – at Istanbul- derbyet de sidste to år har været uden fans af udeholdet.

– Det er slet ikke nødvendigt, og der mangler noget. Faktisk kan man sige, at selve kampen på en måde er det mindst vigtige, det er alt det, man glæder sig til, og håneretten bagefter, der er afgørende. Taktik og startforma­tion betyder mindre end i andre kampe. Fenerbahce- Galatasara­y er en mental ting!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark