Ekstra Bladet

Spillerne havde skarpladte pistoler med

Den tidligere Fenerbahce­spiller Brian Steen Nielsen glæder sig på Simon Kjærs vegne – men han håber også, at sikkerhede­n er forbedret

-

ISTANBUL ( Ekstra Bladet): Simon Kjær er klar – og han glæder sig:

– Der er altid en superstemn­ing på vores stadion – men egentlig også til udekampene, hvor der altid er mange Fenerbahce- fans. Men det er helt vildt på hjemmebane. Der er en fantastisk passion omkring klubben, og den passion elsker jeg bare, siger han til Ekstra Bladet.

– Det er klart, at vi går ind til derbyet med et godt rygstød efter to sejre og to gange clean sheet i den seneste uge. Det kræver lidt tålmodighe­d at bygge et helt nyt hold op med en ny træner, men vi er godt på vej, erklærer Simon Kjær før sit første Istanbul- derby.

En, der har været der før, er Brian Steen Nielsen ( 1993- 1995).

Fansene husker stadig NIELSEN og i særklasse JES HØGH, der for mange har legendesta­tus.

Våbnene var afsikrede

Tiden var en anden:

– Altså, det var jo ikke unormalt, at medspiller­ne havde pistoler med til de kampe. Det havde de også til træning. På en normal dag blev magasinern­e låst inde i et våbenskab i klubhuset, men når vi mødte Galatasara­y, var våbnene afsikrede – og lå klar i taskerne! De vidste ikke, hvad de rendte ind i på vejen hjem, fortæller han.

– Der er sket meget på 20 år, og sikkerhede­n er forhåbentl­ig forbedret. Når vi spillede på udebane mod Galatasara­y, løb vi fra spillertun­nelen lige op i den hårdeste kerne af deres fans, så jeg lærte hurtigt at få fart på! Det drønede ned med lightere, mønter og sågar skruetrækk­ere. Det var ikke flamingo- plader, de smed med …

Brian Steen er blevet ringet op midt om natten og truet på livet, hvis han ikke forlod klubben, og pressen lavede et nummer med danskeren, da en avis satte hans hoved på kroppen af en Galatasara­y- spiller og antydede, han var på vej til fjenden. Han glæder sig på Simon Kjærs vegne: – Da jeg hørte, han skiftede tænkte jeg: Nu får han den største oplevelse i livet. Endelig er der igen en dansker, der skal opleve krigen på fodboldban­en.

toft – Det drønede ned med lightere, mønter og sågar skruetrækk­ere. Det var ikke flamingo- plader, de smed med …, mindes Brian Steen Nielsen.

Simon Kjær elsker den passion, der er omkring Fenerbahce, og den skal han nok komme til at opleve i dag.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE
FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ERNST VAN NORDE FOTO: ALL OVER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark