Ekstra Bladet

DAL DAL FIK FIK SIN SIN DRØM DRØM KNUST KNUST

– Jeg havde set frem til at nyde en dag med familien med en succes som ballast, sagde den debuterend­e Esbjerg- træner efter skuffelsen

-

Drømmen var at vinde kampen og efterfølge­nde få en stille og rolig frisøndag med en succes som ballast, hvor han ellers kunne koncentrer­e sig om hygge med familien.

Men sådan blev realiteten ikke for Jonas Dal.

Tværtimod må man sige. Den debuterend­e Esbjergtræ­ner fik nærmere en mareridtsa­gtig kampstart på sin ny tilværelse som afslutning efter en turbulent uge med masser af drama, inden skiftet fra Hobro til Esbjerg blev en realitet.

0- 3 stod der på resultatta­vlen efter de første 45 minutter.

– Da jeg kiggede op og så det, følte jeg mig lidt som Palle alene i verden. Men heldigvis kun i en kort stund.

– Så satte jeg mig ned og snakkede lidt med mine assi- Den debuterend­e Esbjerg- træner fik lidt af en mareridtsa­gtig kampstart på sin nye tilværelse. stenter. For dem var det tydeligvis lige så træls, som det var for mig.

– Vi blev hurtigt enige om, at dette løser vi sammen, og det var også, hvad jeg sagde til spillerne efter kampen, sagde Jonas Dal, da det hele var overstået på Energi Viborg Arena.

Ingen aftryk

Han havde også drømt om, at man allerede i denne første kamp ville kunne se nogle aftryk fra det, som han gerne vil – selv om han som optakt kun har trænet med spillerne to gange.

Defensive svagheder

– Men sådan blev det ikke. Det blev til gengæld en kamp, der satte i relief, at vi skal arbejde meget målrettet med at få forbedret vores opdækning ved standard- situatione­r. Vi var slet ikke konsekvent­e nok – heller ikke i det direkte duel- spil.

– Derfor tabte vi en kamp, som jeg ellers synes, at vi startede ganske godt i, og hvor jeg følte mig rimelig optimistis­k, indtil de fik scoret. Efter det gik vi ned i en periode, men jeg mener, at vi kom op igen efter pausen. Og nu er målet så at få plantet nogle flere af min aftryk i den kommende tid, men alt det, som jeg gerne vil, ser man nok først i anden halvdel af sæsonen, sagde den skuffede, men fattede Esbjerg- træner.

Fastslås kan, at der venter et stort, stort arbejde med at få rettet på det defensive. Her er det kokset flere gange i dette efterår. Ikke bare ved standard- situatione­r.

Og det er den afgørende år- sag til, at Esbjerg ligger og roder omkring den nedrykning­sstreg, der kom nærmere, fordi Dals tidligere klub Hobro vandt fredagskam­pen. Så der er ingen tvivl om, at det bliver fokus for ham og hans assistente­r i den kommende tid.

alpe

Da jeg kiggede op og så 0-3 på resultatta­vlen, følte jeg mig lidt som Palle alene i verden

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Nede i en bølgeDal
FOTO: ANDERS BROHUS Nede i en bølgeDal

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark