Ekstra Bladet

WATTSUP Game over, Magnussen

- POLFOTO

skyllede ned over Formel MENS REGNEN 1- feltet i Austin Texas, blev det offentligg­jort, at Kevin Magnussens håb om at være en del af feltet i 2016 nu også er skyllet næsten helt væk.

Lotus- teamet har af mærkværdig­e årsager forfremmet deres ’ højst en anelse over middel’- reservekør­er Jolyon Palmer til at være partner med Pastor Maldonado i 2016, hvilket i mine øjne betyder, at man til den kommende sæson har den mest tvivlsomme kørerbesæt­ning i hele feltet. Hvad der ligger bag en sådan beslutning, har jeg i sagens natur vældig svært ved at få øje på.

Hvis penge er en årsag, så gad jeg godt vide, hvad den engelske kører har kunnet komme med, som ikke Magnussen/ Saxo Bank/ Bestseller har kunnet mønstre, og hvis jeg var Renault/ Lotuskører- ansvarlig, så havde jeg nok kigget mere på Formel 1- erfaring end på den hurtige check fra en sponsor.

bide sig selv i halen i DET KAN NEMT form af manglende erfaring til at udvikle en racerbil, at man har taget en rookie til at være partner med Maldonado.

Kevin Magnussen har måske en spinkel mulighed for en plads hos den absolutte bundprop Manor, men om det er det kloge valg, hvis chancen skulle opstå, har jeg svært ved at afgøre.

få lidt mere fart i biTEAMET BURDE DOG lerne næste år, når de får Williams- gearkasser og affjedring samt Mercedes- motorer. Will Stevens ser ud til at beholde sin plads på holdet, men Mercedes- samarbejde­t betyder, at DTM- mester 2015 Pascal Wehrlein formentlig er en del af pakken, som Manor og Mercedes bliver enige om. Hvad nu Kevin? Undertegne­de og andre motorsport­sudøvere i Danmark jublede over, at lille Magnussen beviste, at det er muligt at få en Formel 1- kontrakt uden at have penge med til teamet, men noget kunne tyde på, at vi må indse, at det alligevel ikke er nok med talent alene. At have et stærkt økonomisk bagland er utvivlsomt også en del af gamet.

kigger efter nye græsMENS MAGNUSSEN gange i Indy Cars eller sportsvogn­sracing, går livet videre i Formel 1, og i Texas har tingene regnet væk, så det er svært at vide, hvor teams står i forhold til hinanden, hvis det skulle tørre op til søndagens race.

Vi ved, at Ferrari har valgt at montere nye motorer, og da det er femte gang og dermed én mere end det tilladte, giver det ti pladsers straf på startgridd­en. Ferrari ville dog hellere tage den straf nu og så have friske hestekræft­er til de re- sterende grandprixe­r. Hvis vejret fortsætter med regn, og racet bliver en anelse tilfældigt, så er det måske også det bedste tidspunkt for italienere at foreta-

Vejret kommer til at spille en stor rolle denne gang. Hvis det er tørt til løbet, aner teams intet om dækslid osv., og det bliver spændene at se, hvad der vælges af dæk- strategier ned gennem rækkerne. Kevin Magnussens håb om at være en del af feltet i 2016 er nu skyllet næsten helt væk.

Noget kunne tyde på, at vi må indse, at det alligevel ikke er nok med talent alene. At have et stærkt økonomisk bagland er utvivlsomt også en del af gamet

ge deres ’ ulovlige’ motorbytte.

McLaren har også monteret ny motor til Alonso, men ikke til Jenson Button. Jeg tror ikke, der er det helt store fremskridt i posen fra Honda, men der skal da arbejdes intensivt på at finde mere power, hvis man som rygterne siger forsøger at få Red Bull som kunde allerede fra næste sæson. Det er vist mere et spørgsmål om et desperat forsøg på overlevels­e for energidrik- teamet, hvis de hopper i kanen med Honda.

faktisk denne gang haRED BULL BURDE ve gode chancer for hæderlige resultater, idet banen i Texas med dens mange hurtige retningssk­ift og bløde kurver Red Bull har som tidligere nævnt en alle tiders chance her i Austin Texas, hvor der stilles store krav til aerodynami­k og bilens downforce. Måske årets sidste chance for en Renault- motorisere­t bil til at komme på podiet. kræver biler, som fungerer rent aerodynami­sk mere, end den skal have en hurtig motor. Derfor kan det omvendt være, at et team som Williams kommer til at arbejde lidt hårdere for føden.

Lewis Hamilton er snublende tæt på titlen, og mon ikke han giver Rosberg og de andre baghjul, hvad enten det er tørt eller regn? Det virker på mig, som om englændere­n slet ikke er til at stoppe i øjeblikket, og det er, uanset om han har brugt ugen op til løbet til at hænge ud med skuespille­re, rap- musikere og andre amerikansk­e kendisser, som normalt ikke er velset, når man er seriøs Formel 1- stjerne. Men Lewis er Lewis – heldigvis!

Bliver det denne gang, at Lewis Hamilton helt trækker stikket ud af Nico Rosbergs VMdrømme, det tror jeg faktisk, det er. ’Gentlemen, start your engines.’

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Surt show
FOTO: JAN SOMMER Surt show
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark