Ekstra Bladet

Det her er et område, hvor den amerikansk­e kongres ikke vil vide for meget

-

Mange overlevend­e lider desuden af fysiske og psykiske skader efter de barske aktioner med faldskæmsu­dspring, hårde klatreopga­ver, gentagne ildkampe og eksplosion­er.

– Krig er ikke så fedt, som mange tror i USA. Når man dræber et andet menneske, bringes det værste frem i dig. Men også det bedste, siger et tidligere medlem af enheden.

Alligevel sendes Team Six i aktion igen og igen – i Syrien, Irak, Afghanista­n, Somalia og Yemen. Det er langt billigere end at kaste sig ud i en rigtig krig.

Den tidligere amerikansk­e senator Bob Kerrey kæmpede i flådens frømandsko­rps Navy Seals under Vietnam- krigen – før Team Six blev etableret.

– Det er blevet en slags 112, man ringer til, når man vil have udført en opgave, siger han.

UNDER KRIGEN

i Afghanista­n klippede Team Six fingre af eller skalperede formodede døde terroriste­r for at skaffe materiale til dnaanalyse. Det blev til masser af skærearbej­de. Mellem 2006 og 2008 var der intense perioder, hvor enheden ofte registrere­de ti til 15 dræbte fjender pr. hver nat og nogle gange op til 25 ifølge oplysninge­r fra anonyme soldater til New York Times.

De blodige aktioner gjorde noget ved jægersolda­terne.

– Fyrene blev vilde. Dødsfester­ne blev rutine, siger en tidligere officer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark