Ekstra Bladet

Jeg kalder det en skilsmisse

-

’Star Wars’-fans over hele verden taeller i øjeblikket dagene til den nye film om stjernekri­gen i en fjern, fjern galakse får premiere. Og også den oprindelig­e skaber og instruktør af serien, 71-årige George Lucas, må vente i spaending – han er nemlig ikke involveret i produktion­en af den nye film.

Og nu fortaeller han om det, han selv beskriver som en skilsmisse fra ’Star Wars’:

Diktator

– Jeg kalder det en skilsmisse. Det kan ikke lade sig gøre at arbejde hen over skulderen på en anden. Enten er du diktatoren, eller også er du ikke, siger instruktør­en, der også står bag ’Indiana Jones’-serien, til The Washington Post.

George Lucas solgte sit produktion­sselskab Lucasfilm Ltd. til Disney for tre år siden, og han er derfor ikke at finde i rulletekst­erne til den nye film. Til gengaeld indkassere­de den erfarne instruktør over 28 milliarder kroner for salget af produktion­sselskabet.

Dårligt tilpas

– Jeg vidste, at jeg ikke kunne vaere involveret i filmen. Jeg ville bare gøre dem dårligt tilpas. Jeg ville gøre mig selv dårligt tilpas. Det ville sikkert ødelaegge visionen med filmen – J.J. Abrams har en vision, og det er hans vision, siger George Lucas, der har overladt instruktør­saedet til ’Lost’-instruktør­en Jeffrey Jacob Abrams.

Selv om George Lucas glaeder sig til at se fortsaette­lsen af det, han begyndte, indrømmer han også, at det er lidt akavet. Han sammenlign­er situatione­n med at tage til sit barns bryllup, hvor man har sin nye kaereste med, men er tvunget til at se og vaere sød ved sin ekskone, som også er der.

’Star Wars: The Force Awakens’ har dansk premiere 16. december.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark