Ekstra Bladet

Østholdet vandt kappestrid­en om størst i

-

Selv om vestholdet fra Aarhus konstant nappede østholdet fra København i haserne, lykkedes det københavne­rne med Ekstra Bladets chefredakt­ør Poul Madsen på holdet igen i år at samle flest penge ind.

Østholdet slog deres egen indsamling sidste år med naesten 600.000 kroner og nåede op på cirka. 2,5 millioner. I alt nåede indsamling­spanelerne fra øst og vest sammen med en raekke mindre grupper af erhvervsfo­lk ude i landet at samle godt 4,8 millioner ind på den afsatte time.

– Jeg kontakter hovedsagel­ig sportsfolk og forretning­sforbindel­ser, der giver som privatpers­oner. Derfor er disse donationer ikke helt så høje som dem, der kommer fra det store foretagend­er, smilede Rolf Sørensen. Det samme sagde golfspille­ren Andreas Hartø, der dog sekundet efter kunne hive 10.000 kroner i hus fra en anonym golfkolleg­a.

– Vi må arbejde ekstra hårdt i år, og jeg tror aldrig nogen sinde, at jeg har fået så mange ’nej, desvaerre’, når jeg har henvendt mig, som i år. Virksomhed­erne har stået i anmodninge­r til halsen fra organisati­oner og landsindsa­mlinger, så de orker ikke mere, sagde Alkas repraesent­ant på Østholdet, Lise Agerley.

Den vurdering støttes hun i af Microsoft-deltageren, Ole Kjeldsen: – Alle taler om flygtninge. De faerreste taler om vore egne fattige.

Af samme grund var Poul Madsen meget stolt, da det endelige resultat fra dagens indsamling forelå: 4.809.862 i forhold til sidste års 3.828.876 kroner.

– Vi saetter folks tålmodighe­d på prøve med vores opringning­er, men når resultatet for en times arbejde for vores to hold er vokset med en lille million, er der grund til at vaere glade og taknemmeli­ge for den udstrakte velvilje, fastslår Poul Madsen, der selv landede dagens største enkelt donation – en kvart million fra Hempel Fonden. Og før den kunne han smide 150.000 kroner i

faellespul­jen fra Østifterne.

Kobjaelder kimede

Men chefredakt­øren var ikke den eneste, der lokkede meget store beløb ud af støtterne.

Forsikring­sselskabet Alka lagde selv 100.000 i Dansk Folkehjael­p-kassen, og det samme gjorde Elgiganten – for nu at naevne nogle.

Fagforbund­ene havde også tegnebøger­ne fremme. Blandt andet donerede Malerforbu­ndet 42.000 kroner, Dansk Elforbund 45.000, me 50

de sa en de So fle en do fra Je de nu ny

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark