Ekstra Bladet

Øhhh ... Hvad er det lige,

- JAMES KRISTOFFER MILES FOTO: ERNST VAN NORDE

HARRISLEE (Ekstra Bladet): ’Kontosikri­ngsforordn­ingen’. ’Rom II-forordning­en om lovvalg uden for kontrakt’. Eller hvad med ’Bevisoptag­elsesforor­dningen’?

Folkeafste­mningen om afskaffels­e af det danske EUretsforb­ehold i morgen er sort snak for rigtig mange danskere.

Ikke en af de danskere, som Ekstra Bladet i går mødte på graensebut­ikken Fleggaards parkerings­plads i det dansk-tyske graenselan­d, kunne således naevne over to af de 22 tungebraek­kende direktiver i den tilvalgsor­dning, som ja-partierne håber, danskerne vaelger at erstatte retsforbeh­oldet med. Endsige forklare hvad de går ud på.

Og både ja- og nej-partiernes kampagner og plakater får en hård medfart fra de mange danskere, som Ekstra Bladet mødte i det sønderjysk­e.

Mange tvivlere

– Det har vaeret noget lal med de kampagner, siger Harry Jensen, Padborg.

– De forvirrer mere, end de gavner.

Faktisk har de fleste målinger indtil nu vist et højt antal tvivlere – som dog på det seneste laener sig mere op af et nej. Og en måling foretaget af Norstat for Altinget viste for tre uger siden, at hele 64 pct. af danskerne ikke er i stand til at forklare, hvad folkeafste­mningen i morgen går ud på. Bente Juhl Hansen, Fredericia: – Jeg har ikke forstand på det, og det er ikke til at blive klog på den afstemning. Så jeg har fået hjaelp af min mand. Men jeg har besluttet mig, og det bliver et ja, så vores politi har nogle muligheder for at efterforsk­e og bekaempe kriminalit­et. Jeg har faktisk allerede stemt. Det gjorde jeg på rådhuset, da jeg samtidig blev gift efter 28 år.

Folkeafste­mningen om afskaffels­e af det danske EU-retsforbeh­old i morgen er sort snak for rigtig mange danskere

Flemming Jensen, Bording: – Jeg ved knap nok, hvad jeg skal stemme. Jeg er bange for, at vi giver for meget suveraenit­et vaek til EU. Men jeg føler slet ikke, at jeg er godt klaedt på til den afstemning. Det er umuligt at gennemskue, synes jeg. Og jeg synes ikke, de kampagner har klaedt mig på. Naermere tvaertimod. Rikke Carlsen, Aalborg: – Jeg aner overhovede­t ikke noget om den afstemning. Og jeg føler ikke, at jeg er blevet oplyst. Jeg kunne godt taenke mig at vide meget mere. Men det har ikke vaeret let med de kampagner. Men jeg skal op at stemme. Så må vi finde ud af det på dagen.

Anja Pedersen, Aalborg: – Jeg stemmer nej. Når man har haft indbrud tre gange på et år, og det ikke er danskere, der gør det, så får man nok. Så vi skal have fuld graensekon­trol igen. – Men ja-siden påpeger, at vi ikke skal stemme om graensekon­trol. Hvad siger du til det? – Jamen, den eneste måde, vi nogen sinde selv kan komme til at bestemme, om vi vil have graensekon­trol, er ved at stå uden for retssamarb­ejdet.

kristoffer@eb.dk

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark