Ekstra Bladet

Ingen fine fornemmels­er

-

orkester Spids Nøgenhat blev genoplivet efter en laengere pause og opnåede et folkeligt gennembrud med albummet ’Kommer med fred’ og ikke mindst hittet ’Lolland Falster’.

God fortaellin­g

Men stjernen er dog ikke blevet større, end at Guf stadig er nødt til at bijobbe som bartender for at få enderne og pladesamli­ngen til at haenge sammen.

Den debuterend­e instruktør Palle Demant har med andre ord fået en rigtig god fortaellin­g foraeret, da han i 2011 besluttede sig for at følge Guf i både tykt og tyndt.

Nedslidt varevogn

Fra udmarvende jobs på halvtomme scener efter en lang køretur i en nedslidt varevogn efterfulgt af endnu laengere naetter på øl, tjald og coke til triumferen­de koncerter foran et menneskeha­v på Roskilde Festival.

Og Guf har ingen fine fornemmels­er. Vi får lov til at komme med hele vejen i såvel øvelokalet som sovevaerel­set. Men også hele vejen ind i Gufs sind hvad enten det drejer sig om succesens tveaeggede svaerd eller reflektion­er over den pris, som der på et eller andet tidspunkt må forventes at skulle betales for det hårde liv.

En dødsbevids­thed der bestemt ikke bliver mindre, da vennen og samarbejds­partneren Ralph A. Rjeily bukker under for cancer.

Ikke flatterend­e

Men under både opture og tømmermaen­d pulserer en aldrig svigtende kaerlighed til musikken – ikke mindst garagerock­en og den psykedelis­ke af slagsen. Man er ikke i tvivl om, at den har vaeret det hele vaerd.

’Born to Lose’ er et naergående, men bestemt ikke flatterend­e portraet af en gennemsymp­atisk mand, der har taget nogle valg her i livet, som han er fuldstaend­ig klar over konsekvens­erne af. Måske lige bortset fra det der med popularite­ten.

Må han og filmen vaere en inspiratio­n til andre: Gør det du braender for, og gør det helhjertet og vedholdend­e. Det er faktisk den største succes, du kan opnå.

hq

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark