Ekstra Bladet

SPECIEL TRIO LURER PÅ LAUDRUP

En kvindelig medicinald­irektør, fodboldens superagent og en Singapore-milliardae­r afgør Laudrups Valencia-skaebne

- MICHAEL QURESHI POLFOTO miq@eb.dk POLFOTO POLFOTO

Valencia-praesident Lay Hoon Chan. Michael Laudrups navn bobler i Valencia som følge af, at klubbens traener Nuno Espirito trak sig efter weekendens nederlag til Sevilla.

Der er faktisk langt større fokus på Laudrups hede kandidatur som Valencia-traener i Spanien og ikke mindst i de lokale Valencia-medier, end der eksempelvi­s er i Danmark.

Den spanske journalist Dani Meroño Bori, som både skriver for den store Valencia sportsavis Superdepor­te samt er tv-ekspert, vurderede i går, at Laudrup er rykket helt op blandt spidskandi­daterne.

På forskellig­e spanske sportsmedi­ers hjemmeside­r var Laudrup konsekvent også blandt tre-fire navne i afstemning­er, om end fansene ikke just vaelter ned af stolen for at få Laudrup.

Bielsa sluger stemmer

Modtagelse­n af Laudrups navn som traeneremn­e er lunken, hvor isaer legenden Marcelo Bielsa sluger stemmer sammen med Carlo Ancelotti.

Lokale Valencia-journalist­er med kilder i klubbens ledelse vurderer dog, at det bliver svaert at hente Bielsa eller Ancelotti. Bernd Schuster er dog også dukket op som bud, og den tidligere Real Madrid-traener er måske et mere realistisk bud end de to.

Så vidt vides, har Valencia-ledelsen endnu ikke kontaktet et af deres emner endnu. Det tyder på, at man i toppen fortsat overvejer, hvem man skal gå efter som førsteprio­ritet.

Det kan ende med samtaler med et par kandidater, hvor avisen Superdepor­te klart mener, at Laudrups rådgiver Bayram Tutumlu får et kald.

Og hvem er det så, at Laudrup i sidste ende skal overbevise om, at han er den rette mand til jobbet, som vil vaere den største udfordring i traenerkar­rieren?

Det er en noget speget konstrukti­on i Valencia-toppen. Kransekage­figuren er den excentrisk­e Singapore-milliardae­r Peter Lim. Han har formået at opbygge et imperium som børsmaegle­r og har siden arbejdet formuen op i en milliardst­ørrelse, så Forbes vurderer, at han lige klemmer sig ind blandt verdens 1000 rigeste mennesker.

Hans passion for fodbold er enorm, og han er utrolig fascineret af fodboldens superagent Jorge Mendes, som han har skabt et taet forhold til. Det har blandt andet også

Mendes spiller stor rolle

Ekstra Bladet

går. i

Superagent Jorge Mendes. indebåret, at superstjer­nen Cristiano Ronaldo er rykket over i Peter Lims pr-imperium som en del af venskabet med Mendes.

Mere spøjst bliver det, når man kigger på, hvem Peter Lim har indsat som praesident i Valencia. Det er den spanske klubs første kvindelige praesident i skikkelse af Lay Hoon Chan, som også er fra Singapore.

Hun har vaeret en af Lims taetteste rådgivere i mange år, og hun varetager samtidig tjansen som bestyrelse­sformand for medicinal-koncernen Thomsons Medical Centre, der blandt andet også indeholder et storslået privathosp­ital.

Før det omfattende embede i Valencia havde hun intet haft med fodboldbra­nchen at gøre, men hun får trods alt ros for sit første svaere år i spidsen for den spanske fodboldklu­b.

– Der har vaeret op- og nedture i Valencia, men praesident­en har vaeret moden nok til opgaven og håndteret tingene rigtig fint, lyder det i en leder fra Manuel Ruiz i avisen El Desmarque. Og så er der selvfølgel­ig Jorge Mendes. Lay Hoon Chan har gjort alt for at overbevise om, at Mendes ikke har en finger med i ansaettels­en af den kommende traener.

– Den naeste traener behøver absolut ikke at have en relation på den ene eller anden måde med Mendes. Det er ved at vaere traettende med spørgsmål om, Mendes reelt styrer klubben. Det kan jeg garantere, at han ikke gør, lød hendes bidske svar tirsdag ifølge Superdepor­te.

Alligevel har Mendes haft så stor en rolle i Valencia siden Peter Lims overtagels­e, at det er svaert helt at tro på. Da Valencia skulle saelge forsvarspr­ofilen Otamendi, var det Mendes, der fløj til Manchester for at lukke kaempe handlen med City, selv om Otamendi havde en spansk agent.

Det er Jorge Mendes, der stort set har haft en hånd på alle Valencias transfers, og det er naerliggen­de, at han også rådgiver på den naeste traener.

På spanske sportsmedi­ers hjemmeside­r er Laudrup konsekvent blandt trefire navne i afstemning­er.

Valencia-ejer Peter Lim.

Den naeste traener behøver absolut ikke at have en relation på den ene eller anden måde med Mendes

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark