Ekstra Bladet

DE TRE STORE JAGTER HAM

BRANDVARME FALK:

- MICHAEL QURESHI MADS GLENN WEHLAST miq@eb.dk mgw@eb.dk

Rasmus Falk kunne dårligt nok have timet og tilrettela­gt det bedre.

Med en forrygende scoring sikrede han i efterårets naestsidst­e kamp OB en 2-1sejr over Esbjerg og ikke mindst endnu en kaskade af roser ned over den unge offensiv-spiller.

Rasmus Falk har vaeret OB’s bedste mand i efteråret, og traener Kent Nielsen kan kun grue for, hvordan det havde set ud i tabellen uden Falk på holdet. OB-toppen kan samtidig også grue for fremtiden, hvor Rasmus Falk mandag aften bekraefted­e, at han foreløbig ikke har taenkt sig at skrive under på den kontraktfo­rlaengelse, som OB’s sportschef Jesper Hansen har praesenter­et ham for.

Det er der også mange millioner gode grunde til. For når nytårsklok­kerne ringer ind, så kan Rasmus Falk frit forhandle med klubber om en aftale fra sommer, hvor hans nuvaerende kontrakt med OB udløber.

Uden en transfersu­m kan han så selv score et stort engangsbel­øb i millionkla­ssen i en såkaldt sign-on fee. Og det bliver ikke svaert at finde nogen at forhandle med.

Ekstra Bladet har den seneste tid talt med nøgleperso­ner i Danmarks tre rigeste fodboldklu­bber FCK, FCM og Brøndby. En ting står lysende klart: Rasmus Falk er på blokken i alle tre klubber, og når sidste kamp er afviklet i weekenden, så kan tingene godt gå hen og blive meget konkrete.

Transferfr­it skifte

Der er ingen tvivl om, at den tunge trio i Superligae­n alle vil forhøre sig på Rasmus Falks krav i forhold til et transferfr­it skifte fra sommeren 2016.

Det er mere tvivlsomt, om Der er rift om Rasmus Falk, der er på blokken i Superligae­ns tre rigeste klubber. Når sidste kamp er afviklet i weekenden, så kan tingene gå hen og blive meget konkrete. man vil vaere interesser­et i at betale OB en sum på omkring de tre-fire mio. kr. for at slippe Falk allerede ved årsskiftet. I FC København vil Rasmus Falk vaere den oplagte afløser for Nicolai Jørgensen, som, FCK-manager Ståle Solbakken selv har udtalt, senest skal saelges i sommeren 2016. Selv hvis det ikke skulle lykkes, så vil

Falk vaere et staerkt supplement til en ambitiøs FCKtrup.

I FC Midtjyllan­d har man ingen forventnin­ger om, at Pione Sisto stadig er i klubben i naeste saeson trods formdyk i efteråret.

Sisto har trods alt vaeret udtaget til landsholde­ts kampe de seneste måneder, og hans kvaliteter er meget efterspurg­te blandt europaeisk­e klubber, hvor West Ham i august var klar med et 50 mio. kr. bud på kantspille­ren.

I Brøndby må sportschef Troels Bech også kunne se alle muligheder for, at Rasmus Falk kan forstaerke holdet. Bech har isaer i denne periode fokus på de to kommende transfervi­nduer, og der vil en gratis Falk passe godt ind i planerne.

Udenlandsk­e bejlere

Brøndby har laenge på rygteplan vaeret kaedet sammen med Rasmus Falk, og ifølge

fodboldhje­mmesiden tribunen.com har OB endda haft forskellig­e priser på Rasmus Falk alt afhaengig af, hvem der ringede. Ifølge sitet hed prisen 17 mio. kr., hvis det var Brøndby, der ringede, mens den var 12 mio. kr. for eventuelt udenlandsk­e købere.

Selv om Rasmus Falk meget vel kan forblive i Superligae­n, så står der stadig også udenlandsk­e bejlere med ham på blokken. Franske Lille har flere gange set ham i aktion i løbet af efteråret og var også i Odense mandag aften, da han afgjorde kampen mod Esbjerg.

Tyske Bundesliga-klubber har også fulgt Falks kvaliteter taet, og der kan sagtens komme et udenlandsk tilbud, der fuldstaend­ig saetter de danske klubber til vaegs.

Hos de tre danske topklubber ønsker ingen af de sportslige ansvarlige at udtale sig konkret om Rasmus Falk. Hans agent Mads Bach

Lund henviser i en sms til de udtalelser, Falk selv kom med mandag aften.

Når nytårsklok­kerne ringer ind, så kan Rasmus Falk frit forhandle med klubber om en aftale fra sommer, hvor hans nuvaerende kontrakt med OB udløber

DET SAGDE FALK

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ombejlet
FOTO: JENS DRESLING Ombejlet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark