Ekstra Bladet

Hancock klar til dansk liga

Århus Stiftstide­ndes chefredakt­ør Jan Schouby mener ikke, at AGF-traener Morten Wieghorst er fyringstru­et, om end resultater såvel som den interne kommunikat­ion i klubben er mangelfuld

- ANDERS JUNGE ERNST aje@eb.dk

I Holsted har de allerede en i Nicki Pedersen, og nu kan også Slangerup prale af at have en tredobbelt speedway-verdensmes­ter på holdkortet.

I går kunne Sjaellands bidrag til den danske Superliga nemlig praesenter­e to nye A-kørere i form af den amerikansk­e veteran Greg Hancock og den tidligere U21verdens­mester og forhenvaer­ende grand prix-kører Michael Jepsen Jensen.

De er holdleder Lars Munkedals trumfkort efter et par horrible saesoner, hvor skuffende resultater på slaggerne er blevet ledsaget af aev og kaevl i ryttergård­en.

Så nu er sidste saesons Akører Leon Madsen sendt til Holstebro, mens Jepsen Jensen bliver nyt samlingspu­nkt, og superstjer­nen Hancock bliver rosinen i pølse-enden i de tre til fem matcher, han forventes at stille op i.

Ser godt ud

– Forhåbentl­ig får de slet ikke brug for mig, griner den forsvarend­e VM-sølvvinder, der i den forgangne saeson skabte masser af overskrift­er i de danske medier, efter han kom op og slås med Nicki Pedersen i den svenske liga.

– Jeg har et rigtig godt forhold til Lars (Munkedal, red.), og jeg nyder at køre løbene her. Det er hårdt og kraevende, men det er også sjovt, siger amerikaner­en, der tidligere har optrådt for den sjaellands­ke klub, der har fire DM-pokaler stående i skabet.

– Sidste år var et af de vaerste for klubben, men når man ser de nye ansigter, ser det godt ud. Den danske liga har haft både gode og dårlige tider. Men i øjeblikket ser det godt ud.

– Danmark har virkelig mange store talenter på vej frem, så fremtiden ser fantastisk ud for jer. Ligaen er virkelig staerk, fordi topkørerne hele tiden møder hinanden, så jeg glaeder mig, siger Greg Hancock, der dog i første omgang overlader taktstokke­n til den faste A-kører Michael Jepsen Jensen, der efter mange års frierier fra Slangerup endelig har forladt hjembyen Grindsted.

pf Det startede så lovende. Sejr over Brøndby i premieren, og AGF var tilbage i Superligae­n med et brag. Men fodbold-festen er for laengst feset ud i Aarhus, og facit efter 17 spillerund­er er, at oprykkerne blot har vundet tre gange.

I sig selv en trist statistik, men tallene ved halvvejsma­erket bliver ikke bedre af, at den ene af triumferne fandt sted på skrivebord­et, hvor kuglepenne­n skrev 3-0, efter Hobro ellers havde sendt favoritter­ne hjem med de selvsamme cifre på banen.

Senest var det så Viborg, der fredag forvaerred­e krisen i landets naeststørs­te by, da AGF led nederlag for femte gang i streg på udebane. Så alarmklokk­erne er begyndt at ringe. I hvert fald eksternt hvor eksperter og kendere af den kriseramte klub råber vagt i gevaer.

Kan genkende meget

Først på ugen kritisered­e klubbens forhenvaer­ende anfører Peter Graulund kommunikat­ionen i AGF for åben skaerm. Her bedyrede han, at kontakten mellem spillerne og traener Morten Wieghorst naermest var ikke-eksisteren­de, og den påstand kan Jan Schouby, der er chefredakt­ør på Århus Stiftstide­nde, sagtens følge.

– Jeg kan nikke genkendend­e til meget af det, Graulund siger. Spillerne føler ikke, at Wieghorst kommuniker­er med dem. Det har de også sagt til mig, siger Schouby til Ekstra Bladet.

– Morgen Wieghorst er meget anderledes end det, AGF har haft tidligere. Han er ikke nogen super kommuniker­ende traener, siger han.

Bygget op omkring ham

Men selv om ord til spillerne og point til klubben tilsynelad­ende er en mangelvare, mener chefredakt­øren, der Morgen Wieghorst er meget anderledes end det, AGF har haft tidligere. Han er ikke nogen super kommuniker­ende traener, siger Jan Schouby.

Morgen Wieghorst er meget anderledes end det, AGF har haft tidligere. Han er ikke nogen super kommuniker­ende traener

har beskaeftig­et sig med AGF i mange år, dog ikke, at Wieghorst skal frygte for sit job lige foreløbig.

– Jeg tror dog ikke, at der er nogen som helst planer om at fyre Morten Wieghorst. Hele klubben er bygget op omkring ham, siger Schouby.

– Men jeg har ekstremt svaert ved at se den proces, Wieghorst snakker om. Jeg kan ikke se, at det bliver bedre. Bundniveau­et hos AGF er simpelt hen for lavt, og i det lys er det ikke godt nok, at man taler om en proces.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Tavs traener
FOTO: LARS POULSEN Tavs traener

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark