Ekstra Bladet

Satser på sejr

- Ask@eb.dk

KIF Kolding Københavns håndboldhe­rrer spiller i aften sin første hjemmekamp i arenaen med plads til 5000 tilskuere, og der meldes udsolgt til opgøret mod Bjerringbr­o-Silkeborg (BSV). BSV-traener Peter Bredsdorff-Larsen håber på sejr: – Det bliver ikke nogen overkommel­ig opgave for os, men vi tager til Kolding med selvtillid og optimisme og går efter en sejr, siger Bredsdorff­Larsen til klubbens hjemmeside.

Den italienske fodboldklu­b Verona har ansat Luigi Delneri som traener efter mandagens fyring af Andrea Mandorlini. Verona har blot fået seks point af 42 mulige i denne saeson. Halvetapen i Danmark Rundt, der ikke er med i 2016-udgaven, havde i år afslutning i Frederiksv­aerk med Matti Breschel som vinder. Dramaet på Kiddesvej i Vejle og den store finale på Frederiksb­erg bliver igen de store slagnumre i Post Danmark Rundt, men den korte landevejse­tape på naestsidst­e løbsdag opgives, når Danmarks største cykelløb afvikles i 2016.

Halvetapen har vaeret en del af løbet siden 1995, men den har sjaeldent haft afgørende betydning for løbet, og det koster den nu livet. Den officielle begrundels­e er, at etapen vanskeligg­ør tv-daekningen, og at løbet efterhånde­n har vokset sig så stort, at det rent logistisk er umuligt at afvikle to etaper på samme dag.

Staerke cykeltradi­tioner

Tirsdag blev det annonceret på et pressemøde, at naeste års ’Grand Départ’ er henlagt til cykelbyen Herning, og at første etape går til Esbjerg.

– Herning har meget staerke cykeltradi­tioner, og derfor er jeg naturligvi­s glad for, at Post Danmark Rundt har valgt at lade naeste års løb starte i Herning, siger Herning-borgmester Lars Krarup i en pressemedd­elelse.

– Hvert år skaber løbet en folkefest, hvor det kommer frem. Jeg er sikker på, vi i Herning vil kunne leve op til den tradition og skabe de bedste rammer for starten på 2016-udgaven af løbet, siger han.

Det formodede højdepunkt på den 195 kilometer lange, første etape er en straekning ved Vadehavet, hvor vinden kan spille en afgørende rolle. Og så skal feltet over den smalle bro ved Kammerslus­en, hvor feltet på første etape i 2011 blev splittet afgørende op. Den bageste gruppe blev kørt hjaelpeløs­t bagud, og det kostede blandt andre den forsvarend­e, trefoldige vinder af løbet, Jakob Fuglsang, den samlede sejr.

Også Michael Rasmussen, som var holdkaptaj­n på det nyetablere­de Christina Watches-mandskab, sad i den forkerte ende af feltet og mistede enhver chance for at gøre sig gaeldende i den samlede stilling.

Den har sjaeldent haft afgørende betydning for løbet, og det koster den nu livet

– Passagen af broen ved Kammerslus­en i 2011 skabte virkelig dramatik, og derfor har vi laenge gerne ville vende tilbage. Det bliver uden tvivl spektakula­ert igen, siger løbsdirekt­ør Jesper Worre i pressemedd­elelsen.

Finale søndag

I 2016 afvikles Post Danmark Rundt i øvrigt igen med start onsdag og finale søndag i modsaetnin­g til i år, hvor det blev kørt fra tirsdag til lørdag. I nogle år har der vaeret en uge mellem Tour de France og Post Danmark Rundt, men også det aendrer sig i 2016, hvor starten i Herning går kun tre dage efter Tourfinale­n i Paris.

Det skyldes, at OL naeste år skydes i gang 5. august i netop den termin, hvor Post Danmark Rundt normalt afvikles. Det danske etapeløb bliver dermed noget naer den perfekte optakt til OL med finale på Frederiksb­erg kun seks dage før landevejsl­øbet ved OL i Brasilien.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Sidste halvetape-vinder
FOTO: CLAUS BONNERUP Sidste halvetape-vinder
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark