Ekstra Bladet

MAND HOPPEDE IND TIL ISBJØRN

FOR ØJNENE AF SKOLEBØRN: 14-årige Kayla overvaered­e den dramatiske haendelse i København Zoo

-

En ung, angivelig forstyrret mand klatrede torsdag eftermidda­g over indhegning­en til isbjørnene i København Zoo. Han sprang naesten syv meter direkte ned til den ene isbjørn, som befandt sig i indhegning­en. Det skete omkring klokken 12.30.

Ifølge administre­rende direktør i Zoo, Steffen Straede, var det med fuldt overlaeg. Manden er ifølge Københavns Politi psykisk uligevaegt­ig.

Sådan gik det til

Han fik dog kun overfladis­ke skrammer under sit møde med den 621 kilo tunge isbjørne-han med navnet Ivan og blev efterfølge­nde kørt på skadestuen.

14-årige Kayla Boserup var en af dem, der overvaered­e den dramatiske haendelse i København Zoo. Hun går i 8. klasse og var inde for at dissekere høns med klassen. I en pause gik Kayla og to veninder rundt for at se på dyrene – blandt andet isbjørnen.

Manden saetter sig på hug foran og straekker sine arme ud til siden

Kaylas far, Henrik Boserup, fortaeller til Ekstra Bladet, hvordan Kayla oplevede haendelsen. Der står blot de tre piger og manden omkring isbjørne-indhegning­en.

– Pigerne taler om, at det kunne vaere sjovt at give isbjørnen et knus, fordi den var så sød at se på. Mens de står og snakker om det, hører de pludselig et brag, og de ser manden hoppe op og tage fat i hegnet og svinge sig over mod en lampe, der står ved siden af. Den vej kan han komme ned i buret, siger Henrik Boserup og fortsaette­r:

Den begyndte at brøle

– Da manden kommer ned til isbjørnen, laver han et tegn med begge sine haender op mod pigerne. Han laver en form for oval cirkel og saetter begge pegefingre mod

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark