Ekstra Bladet

Støttet af Kulturstyr­elsen

-

Legoland er ikke de eneste, der har kastet penge efter Youth For Human Rights. Også den danske Kulturstyr­else har haft dankortet oppe af lommen.

To gange har den danske underafdel­ing, Unge for Menneskere­ttigheder, fået støtte til udarbejdel­se af skolemater­ialer. Efterfølge­nde er materialet, der dermed er støttet af skattekron­er, blevet omdelt til en femtedel af de danske skoler.

Ingen steder i undervisni­ngssaettet er det dog naevnt, at Unge for Menneskere­ttigheder er slyngvenin­der med Scientolog­y, skønt stifteren, L. Ron Hubbard, er citeret i materialet.

At forbindels­en mellem Unge for menneskere­ttigheder og Scientolog­y holdes skjult, er i Berlingske Tidende blevet kritiseret af professor Per Fibaek Laursen fra Institut for Uddannelse og Paedagogik ved Aarhus Universite­t. Han mener, at hemmelighe­dskraemmer­iet gør det umuligt for eleverne at udøve den nødvendige kildekriti­k.

Bekraefter forbindels­e

På Unge for Menneskere­ttigheders hjemmeside er forbindels­en til Scientolog­y formuleret således: ’De undervisni­ngsmateria­ler, som vi bruger, er udarbejdet af Unge for Menneskere­ttigheder Internatio­nalt i samarbejde med den internatio­nale Scientolog­i Kirke, der har stillet deres facilitete­r til rådighed i forbindels­e med produktion­en, for at holde omkostning­erne på et minimum.’

Sidste år bekraefted­e Scientolog­ys informatio­nschef, Anette Refstrup, over for Kristeligt Dagblad, at foreningen er stiftet af trossamfun­det.

’Unge for Menneskere­ttigheder er en forening, der både er startet af og støttet af Scientolog­i Kirken i overensste­mmelse med en lang tradition, hvor Scientolog­ikirkerne og scientolog­erne støtter initiative­r til at undervise i og informere om menneskere­ttigheder’, skrev hun i en mail til avisen.

Kulturstyr­elsen støttede i 2009 Unge for Menneskere­ttigheder med 21.120 kroner, mens de i 2013 blev tildelt 17.500 kroner. Styrelsen oplyser til Ekstra Bladet, at Unge for Menneskere­ttigheder ikke har søgt om tilskud siden 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark