Ekstra Bladet

Lego: Vi har ingen fordomme

-

I Legos hovedkvart­er i Billund er man overfladis­k bekendt med sagen om den gavmilde Scientolog­y-donation, men ønsker ikke at kommentere sagen.

– Det har vi ikke nogen holdning til. Du skal have fat i Merlin Entertainm­ents, for vi ejer ikke Legoland-parkerne, lyder svaret fra pressechef Roar Rude Trangbaek, til trods for at Lego-familien gennem familiens hovedselsk­ab Kirkbi ejer 29,9 procent af aktierne i Merlin Entertainm­ents.

Hos Merlin Entertainm­ents’ hovedkvart­er i byen Poole i det sydlige England er man dog heller ikke indstillet på at redegøre for tankerne bag blåstempli­ngen af den tvivlsomme organisati­on.

Merlin Entertainm­ents henviser i stedet til Julie Estrade, der er ’Media Relations Manager’ hos Legoland California i badebyen Carlsbad.

Trods gentagne henvendels­er har det dog ikke vaeret muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Legolands californis­ke talskvinde.

Til den Scientolog­y-kritiske blogger Tony Ortega leverede hun dog tirsdag nedenståen­de diplomatis­ke svar på spørgsmåle­t om, hvorvidt Legoland var bekendt med Scientolog­y-sammenhaen­gen, da de indvillige­de i at formidle donationen:

– Vi inviterer vores traetaendi­ngs-gaester uden fordomme og stiller som tak for deres deltagelse en mindre donation til rådighed for en organisati­on, som de vaelger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark